Har du købt et håndværkertilbud?

Har du altid gået og drømt om at istandsætte dit eget hus? Det der med, at alt er lavet af dig selv. Du kan helt selv bestemme hvordan det skal se ud. Du bestemmer selv i hvilket tempo, tingene skal gøres og hvornår de skal gøres. Hvis du altid har gået med den drøm, så ville et ”håndværkertilbud” nok være noget for dig. At købe et hus, som har brug for en rigtig kærlig hånd og som måske nærmest står til at rive ned, som du så kan reparere og gøre lækkert. Hvis du står i den situation, at du allerede har købt sådan et hus og skal i gang med istandsættelsen, så er der blot nogle få ting, som du bør huske på for at få den mest succesfulde oplevelse. 

Du kan ikke gøre det alene

Det er noget nær umuligt at klare sådan et projekt alene, i hvert fald hvis du vil være færdig inden for nærmeste fremtid. Du kan ikke gøre det alene, så saml et hold, som vil hjælpe dig. Måske er din familie også friske på projektet? Hvis ikke, så saml nogle venner, som vil være så søde at hjælpe med forskellige ting. Det ville især være smart, hvis du kender nogle mennesker med nogle forskellige kompetencer inden for håndværk. På den måde kan I hele tiden supplere og overtage hos hinanden. Nogle ting vil du nok få professionel hjælp, så sørg for at kontakte, dem du har brug for i god tid. Det handler om hele tiden at være et skridt foran, så du ikke pludselig forsinker både dig selv og andre, fordi I skal vente på én ude fra, som du fik kontaktet lidt for sent. Sørg også for at skaffe det værktøj, som du har brug for. Har du f.eks. brug for en streglaser el.lign.? Streglasere, linjelasere og mere.

Tag et rum ad gangen 

Selvfølgelig alt afhængig af hvor meget erfaring du selv har, og hvor mange mennesker du har til at hjælpe dig, så tag et rum ad gangen. Det handler om at bevare et overblik og ikke miste håbet. Tag tingene lidt efter lidt, og lad dig ikke stresse og påbegynde alverdens projekter på én gang. Derfor er det også en god idé at have lagt en lidt løs plan inden I alle går i gang. Hvornår skal badeværelset være færdigt? Hvem står for det rum? Hvad skal laves? Og hvad skal egentlig købes ind? Igen handler det om hele tiden at være et skridt foran, så du undgår flest mulige uforudsete opgaver og udgifter. 

Nyd processen 

Det kan virke enormt uoverskueligt i situationen, men forsøg at nyde processen og arbejdet så godt, som du kan. Det er en tid, du aldrig får igen. Du er i gang med at skabe et hjem, som du højst sandsynlig skal bo i i mange år. Du vil nyde resultatet langt mere, hvis også du kan tænke tilbage på processen som god. Sørg også for at holde pauser med alle dine medhjælpere.