Haven er en stor del af din bolig – sådan får du mest ud af den

Sponsoreret indlæg: Når det handler om at have en attraktiv bolig, er det ikke blot flotte vægge, et nyrenoveret tag og pæne vindueskarme, der betyder noget. Det er skam også haven, og den udstråling den har, der kan gøre noget godt for det generelle udtryk af boligen – eller noget rigtig skidt for den sags skyld. Det er ikke altid lige nemt at holde haven pæn, og en have der ikke er i orden, er noget der bringer udstrålingen af din bolig meget ned. Her kan du finde nogle tips til at holde styr på din have.

 

Sørg for, at græsset er grønt og klippet

En rigtig vigtig faktor i mange haver er græsplænen. Græsplænen er ofte fundamentet for hele haven, og er lidt det, der kendetegner en have. Derfor gør det ikke noget godt for havens udstråling, hvis græsplænen er helt gul og tør, og på ingen måder ligner de flotte, trimmede græsplæner man ser i boligmagasinerne. Der er forskellige måder at holde græsset grønt på, men en af de allervigtigste ting er vand, der sørger for at græsset ikke ”dehydrerer”. Samtidigt begynder langt græs også nogle gange at ligne ukrudt, så det er vigtigt, at du i hvert fald i sommerperioden sørger for at klippe det jævnligt –find den perfekte plæneklipper til din have her.

 

Blomster og buske kan hjælpe dig godt på vej

En have kan ofte godt gå hen og blive lidt kedelig, og så kan der godt være brug for nogle ting til at ”krydre” haven lidt. Det kan du sagtens gøre med blomster i alverdens farver, buske der spirer med nogle blomster, samt frugttræer o.l. Det giver et helt nyt element til din have, og kan være med til at elevere den til et helt nyt niveau.

 

Få en gartner, hvis du ikke kan lide at være i haven

Noget af det vigtigste der kræves, hvis haven skal være i orden, er tid og lyst – og det er altså langt fra alle danskere der besidder dette. Hvis du ikke er typen, der synes det er fedt at gå rundt og fifle med blomsterbedene, er der en meget let løsning på dette – du kan ansætte en gartner. Gartneren kan så have ansvaret for at holde styr på din have, men det kræver selvfølgelig, at du er villig til at diske op fra pengepungen.