Hvor godt holder dit hus på varmen?

Ja, sommerens lune stunder er snart forbi. Det betyder, at radiatorerne snart skal vågne op til dåd igen. Vi træder snart over tærsklen til efterårets foranderlige himmel– og vi kan allerede nu mærke, hvordan himlen over os langsomt opfører sig mere ustabilt. Vi gider endnu ikke helt tænke på vinteren, men hvis du vil komme kulden i forkøbet og samtidigt varmeregningen – så er det ikke helt dumt at overveje, om dit hus er energivenligt. Gamle huse er naturligvis lidt mere utætte end et helt nybygget energimærke A+ hus.

 

Gode råd til at energioptimere din bolig

 

Hvis du bor i hus, findes der gode muligheder for at energisikre din bolig. Tag, døre, gulve, isolering og vinduer kan være noget af det, der kan hjælpe med at holde varmen inde og kulden ude. Vi kan altid tage en varmere trøje på eller et par sutsko – men i længden er det irriterende at gå med skuttede skuldre en kold november morgen. Din privatøkonomi kan på sigt blive gavnet af en mindre varmeregning – og dit hus vil i mindre grad være i risikozonen for at udvikle fugt.

 

  • Kan du benytte dig af håndværkerfradraget? Du kan tjekke Skats hjemmeside – og se om du kan benytte håndværkerfradraget til din forbedring. Særligt energiforbedringer plejer at gøre sig egnede til fradraget.

 

  • Hvordan kan du selv finde utætheder? Du kan benytte det gamle trick med tændstikken. Tænd den, og hold flammen foran dit vindue. Før den frem og tilbage. På den måde kan du se, hvis flammen blafrer meget, om der er tydelige utætheder i dit vindue.

 

 

  • Hvor gammelt er dit hus? Et gammelt hus vil ofte være dyrere i varme. Et par nye ruder eller en ny dør – kan hjælpe lidt på at holde varmen inde.
  • Møder du mange bænkebidere indendørs? Bænkebideren har det med at opholde sig steder med meget fugt. Det skyldes, at bænkebideren faktisk er et krebsdyr, der lever af rådnet organisk materiale. De har brug for fugt for at overleve. Hvis du møder mange i dit hus, så er der nok et problem med fugt i dit hus.

 

  • Rådgivning? Der er mange tømrer og håndværkere, der tilbyder gratis rådgivning. Det er altid en god idé at indhente tilbud – så du kan forventningsafstemme og trække på deres erfaring.

 

 

Der findes mange fine muligheder for at spare penge på din varmeregning på sigt. Måske er dit fokus på tag – eller måske leder du efter en tømrer på Fyn eller en tømrer i Odense. Der er flere optimeringer, du kan lave, der gør dit hus til et rart sted at være – hele året rundt. God fornøjelse.