Ligger du inde med farligt affald? Sådan gør du!

Du har måske ikke tænkt så meget over, at der i mange tilfælde er affald, som skal fjernes på en helt bestemt måde. Farligt affald dækker over en række områder, men hovedsageligt er det alt affald, der er skadeligt for naturen og mennesker. Det lyder måske en smule vagt beskrevet, men ikke desto mindre er det uhyre vigtigt at dette håndteres på en forsvarlig og korrekt måde. Specialaffald kan bl.a. dække over disse områder blot for at give et par eksempler. Har du behov for hjælp med håndteringen af affald på Lolland Falster eller Sjælland, kan du passende følge linket – Læs mere her

Farligt affald kan fx være

  • Olieaffald
  • Gift
  • Malingrester
  • Kemikalieaffald
  • Kviksølvtermometre
  • Klinisk-risikoaffald

Det er vigtigt, at du altid søger vejledning og råd, hvis du er i tvivl, om du besidder sådanne affaldstyper. Det kan fx være, at du har en virksomhed, der skal udrenses, eller du skal have nedlagt et fysiklokale. Farligt affald kan være mange steder.

Konsekvenser ved forkert håndtering af specialaffald

Der kan opstå mange konsekvenser ved, at farligt affald ikke bliver håndteret korrekt, og det har betydning for både dig og mig, men også selve omgivelserne.

Skadeligt for miljøet

Det er ingen hemmelighed, at miljøet i forvejen er presset, og vores klode bliver konstant udsat for et kemisk tryk fra virksomheder verden over. Derfor skal vi i Danmark være gode til at afskaffe vores kemiske og farlige affald på en miljøvenlig måde. Det takker vores børn os for senere i livet.

Sundhedsskadeligt for mennesker

Der er en grund til, at handsker, masker og kirtler er obligatoriske i laboratorier, fysiklokaler, produktionsværksteder samt andre steder, hvor kemikalier er en del af arbejdsdagen. Det er sundhedsskadeligt for mennesker, og derfor kan en forkert håndtering have sundhedsmæssige konsekvenser.

Lovgivningen bliver ikke fulgt

Der er lovgivningen indenfor, hvordan farligt affald bliver afskaffet forsvarligt, og det er vigtigt at overholde dette. Det kan en specialiseret virksomhed hjælpe med.