Fire metoder til at mindske angst

Lovlig Cannabis olieDer findes mindst lige så mange forskellige måder at behandle angst på, som der findes forskellige persontyper.

For personer med angst inde på livet kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilke behandlingsmetoder der fungerer, og hvilke der er spild af tid. Det er i den anledning vigtigt, at man forstår, at det er meget individuelt, hvilke behandlingsmetoder der rent faktisk har en effekt. At din ven har haft succes med angstdæmpende medicin er altså ikke ensbetydende med, at medicin vil kunne hjælpe dig med dine angstproblemer.

Behandling med hypnose

Er du så hårdt plaget af angst, at du næsten ikke kan få hverdagen til at hænge sammen, så kan du overveje at sætte din lid til hypnose. Langt fra alle mennesker har tillid til at hypnose rent faktisk virker, men hypnose har faktisk hjulpet mange børn og voksne med angst. Du har intet at miste ved at prøve hypnose, så hvorfor ikke give det en chance?

Hypnose kan være et fint supplement til terapi og medicin.

Behandling med angstdæmpende medicin

I dag kan man behandle de fleste psykiske og fysiske sygdomme med medicin, men det er ikke ensbetydende med, at man skal fylde sig med medicin. Om du er tilhænger af medicinske behandlingsmetoder eller ej, så skal du under alle omstændigheder tage en snak med din læge. Din læge har nemlig mulighed for at lave en saglig vurdering af, om medicin vil kunne gavne dig. Derforuden kan lægen komme med nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at mindske din angst udover at tage medicin.
Behandling med kognitiv adfærdsterapi

Den tredje anbefalelsesværdige behandlingsmetode er kognitiv adfærdsterapi. Her har vi at gøre med en af de absolut bedst dokumenterede metoder til behandling af angst. Når så mange mennesker har haft gavn af kognitiv adfærdsterapi, er det meget sandsynligt, at den målrettede terapi også vil kunne gøre en forskel for dig. Gennem kognitiv adfærdsterapi forsøger man at dæmpe eller fjerne angsten ved at arbejde med det mentale velvære. Helt konkret forsøger psykologen at hjælpe patienten med at ændre sine tankemønstre.

Behandling med cannabis olie

De færreste læger vil anbefale at behandle angst med cannabis olie, med god grund, men det er ikke desto mindre muligt at købe olien efter at have modtaget en recept hos lægen. Det er helt lovligt at købe cannabis olie, så længe man kan fremvise en gyldig recept. Derfor er det meget vigtigt, at du først spørger din læge til råds inden. Dermed ikke sagt, at det er en god behandlingsmetode. Sidder du tilbage med flere ubesvarede spørgsmål, så læs mere her.

Din læge vil helt sikkert anbefale dig at prøve både hypnose, kognitiv adfærdsterapi og angstdæmpende medicin, før du evt. prøver andre mindre anerkendte behandlingsmetoder.

Har du prøvet alle andre behandlingsformer og din læge anbefaler dig at prøve så kan du gøre det på nettet. Besøg webshoppen her. Men husk. Der er en grund til at kun meget få læger anbefaler dette.