Mystery Room – teambuilding på en anderledes måde

De fleste moderne ledere er efterhånden fuldstændig klar over, at den vigtigste ressource i deres virksomhed eller på deres arbejdsplads er medarbejderne. Glade medarbejdere, der er motiverede til at gøre en indsat selv og sammen med deres kollegaer er med til at skabe resultater på bundlinjen. Hvor meget eller lidt, man som virksomhed ønsker at investere i sine medarbejdere, er der mange forskellige bud på, men en ting er de fleste enige om nemlig, at en eller form for medarbejderpleje er nødvendigt i en moderne virksomhed. Udover det obligatoriske HR arbejde kan en anden god måde at udøve medarbejderpleje være eksterne teambuilding kurser eller events.

 

Mystery Room som teambuilding aktivitet

Et mystery room kan eksempelvis være escape rooms, hvor medarbejderne bliver låst inde i et rum, og her har de så en time til ved hjælp af samarbejde, logisk tænkning og kreative ideer at få løst en række gåder og opgaver, der gør, at rummet bliver låst op igen. En anden type mystery room er såkaldte jagter (/hunts), der foregår på forskellige lokaliteter i København enten i Kongens Have, på Christiansborg Slot, på Kronborg eller på Kastellet. Formålet er igen ved hjælp af teambuilding i Københavns gader i samarbejde at løse diverse opgaver og gåder. I disse jagter indgår ligeledes et stort socialt aspekt, da jagterne er lokaliseret i nærheden af gode resturanter, så der er mulighed for at komme til at kende hinanden bedre via god mad og – forhåbentligt – godt selskab.

 

Gode medarbejdere hænger ikke på træerne

Det har aldrig været vigtigere at holde på de gode medarbejdere. Folk er blevet meget mere mobile i deres arbejdsliv, således er det ikke ofte, man hører om 25 års jubilæum på en arbejdsplads mere. Tidligere var dette ikke noget særsyn. Denne udvikling skyldes flere ting blandt andet et højere uddannelsesniveau, men også lettere adgang til informationer om ledige jobs via internettets jobportaler med mere. Oven i det er vi blevet meget dygtigere til at networke. Alt dette gør, at det er blevet vigtigere end nogensinde for virksomheder at søge at få så tilfredse medarbejdere, at de ikke føler sig fristet til at søge andre steder hen. Dette kan blandt andet gøres ved teambuilding. Medarbejdere, der er glade, tilfredse og som trives med deres kollegaer er mindre tilbøjelige til at skifte job til konkurrenten, så pengene man bruger på teambuilding events er givet godt ud.