Nyd livet gennem alle aldre

Livet er en forunderlig og fantastisk størrelse. Vi fødes, vi lærer, vi oplever, vi bliver klogere, vi elsker, vi vokser, vi mister, vi ældes og meget mere. Livet består af mange dele, og tilsammen udgør de vores helt egen, personlige historie. At blive ældre kan føles skræmmende, men det kan også være vidunderligt. Med alderen følger større indsigt og mere visdom. Du kender dig selv bedre og har sluttet fred med den, du er. At blive ældre er en præmis, som du må forholde dig til og omfavne. Livet er kort, og det skal nydes, mens du har det, ligegyldigt hvilket årstal, der står på din dåbsattest.

Sådan bliver du en vaskeægte livsnyder

  • Rejs ud! Uanset hvor gammel du er, er det aldrig for sent at opleve og udforske verden. Vores klode er fantastisk, og der er mange interessante og smukke steder at besøge. Besøg https://www.hjertingrejser.dk, og find et rejsebureau, der blandt andet er specialister i rejser for seniorer.
  • Spis god mad. Mad kan forkæle dine sanser, og få dit nydelsesbarometer til at suse helt til tops. Værn om råvarerne, og tilbered nænsomt din mad. Besøg spændende restauranter, og få mindeværdige, kulinariske oplevelser.
  • Åbn dig op! Verden omkring dig er ofte langt mere interessant, end du tror. Prøv at lægge mærke til det, der foregår i dit nære miljø. Stop op, og nyd synet af solen, der glimter ned mellem trætoppene. Sans lyden af dine skridt, der knaser mod en grussti. Nyd duften af friskmalet kaffe en tidlig morgen og følelsen af en blød morgenkåbe mod renvasket hud. Det er ofte i det mindste, du finder den største glæde.
  • Vær nærværende. Omgiv dig med mennesker, som du elsker, og giv dem din fulde opmærksomhed. Vær i det hele taget bevidst om det, du foretager dig i hverdagen. At kunne nyde noget fuldt ud afhænger af din evne til at være nærværende i øjeblikket.
  • Sig pyt, og øv dig i at acceptere tingenens tilstand. Det kan være befriende at sige pyt, hvis noget ikke går, som du forventer. Livet er for dyrebart til at blive ødelagt af petitesser. Er du udfordret, eksempelvis på grund af sygdom eller andre vanskelige livsvilkår, kan det hjælpe dig at acceptere de ting, du ikke kan ændre på. Der er udfordringer til alle. Selvom du kan føle dig besværet af det, som du tumler med, betyder det ikke, at du ikke kan nyde livet alligevel.