Rengøring er godt for arbejdsmiljøet og virksomhedens image

Sponsoreret indhold

Industrivirksomheder er sjældent noget, man forbinder med rene kontorlokaler og rene fabrikshaller, og det er da også en post, der ikke bliver prioriteret voldsomt højt i det daglige. Selvfølgelig bliver der gjort hovedrent én eller to gange om året, hvor det værste støv og snavs fjernes fra maskiner, haller og kontorgangene – men resten af året bliver kost og støveklud ofte i kosteskabet. Dette fungerer muligvis fint i netop din industrivirksomhed, men der er ingen tvivl om, at jævnlig rengøring er godt for både arbejdsmiljø og for firmaets image udadtil, når der kommer kunder på besøg.

Rene linjer skaber bedre resultater

Selvom det måske kan virke trivielt at få gjort hele virksomheden rent, når den alligevel bliver beskidt igen den næste dag, så er de rene linjer ofte med til at skabe bedre resultater. Dette kan virke som fis i en hornlygte for nogen, men når der er styr på rodet, og gulvet ikke flyder med olie eller andet snavs, så skaber det et mere effektiv arbejdsmiljø for alle parter; både dem på gulvet og dem i direktionen. De rene linjer vil ofte forplante sig til bevidstheden hos dem, der arbejder i virksomheden, og det er med til at skabe bedre resultater på den lange bane – det er nemmere at tage beslutninger, når man ikke står i rod til livet.

Kunderne skulle helst lokkes til – ikke skræmmes væk

Som kunde til en større industrivirksomhed går man selvfølgelig ind med en forventning om, at der nok ikke ligefrem kan spises af gulvet i fabrikshallen – men omvendt forventes det også, at f.eks. kontorlokaler og -gange er rimeligt rengjorte. Det kan have negativ effekt hos kunderne, hvis der er store plamager på tæpperne eller krummerne fra morgenbrødet stadig ligger på gulvet om middagen, og det kan give indtrykket af en snusket og uprofessionel virksomhed. Derfor kan det godt betale sig at få et professionelt rengøringsfirma ud minimum én gang om ugen, således at der bliver gjort ordentligt rent. Der kan laves aftaler om alt fra støvsugning til tæpperens, og det er penge, der er med til at sætte virksomheden i et bedre lys hos de kunder, der kommer på besøg. Rengøringen behøver ikke at koste store summer, og det kan være en fordel at hente tilbud hos flere forskellige firmaer, inden man træffer en beslutning.

Gode rammer skaber mere produktive medarbejdere

Som allerede nævnt er rene linjer vigtige, når det kommer til effektive medarbejdere, og hvis der er fokus på rengøring, så er man også med til at skabe et bedre og sundere arbejdsmiljø i det daglige. Når støvet nærmest hænger i luften, så kan alt fra luftveje til øjne blive irriterede, og den manglende rengøring kan ligefrem vise sig at give flere sygedage hos de ansatte. Selvfølgelig er der kun en vis mængde penge, som man kan poste i rengøringen, men hver eneste krone er med til at skabe bedre rammer for dem, der skal løfte virksomheden til nye højder – nemlig de ansatte. Produktiviteten er højere på de arbejdspladser, hvor medarbejderne kan mærke, at der bliver gjort noget for at forbedre deres arbejdsmiljø, og det vil med garanti forplante sig ud i alle virksomhedens afkroge.