Sådan energioptimerer du dit firma

Der er flere interesser knyttet til en lav elregning. For det første er det en økonomisk fordel for dit firma at slippe for nogle af de mange udgifter, der går til opvarmning og andet energiforbrug, for de penge kan garanteret bruges på en meget bedre måde. For det andet kan det også blive en stor fordel for klimaet, hvis du sørger for, at dit firma er energioptimeret. Ligegyldigt om du får din energi leveret fra olieplatforme eller solceller, så koster det nemlig nogle ressourcer, om ikke andet så til transport og diverse reparationer. Derfor er det både en fordel for dig selv og hele jorden, hvis dit firma har en ordentlig energistrategi. Det gælder både nu og i fremtiden.

Få styr på isoleringen

Hvis dit firma har godt styr på isoleringen, så er det både en fordel miljøet og elregningen, fordi der går mindre energi til spilde. Det er desuden meget rarere for de ansatte at gå rundt i en lun bygning, hvor der ikke konstant må skrues op for varmen for at holde kulden ude. Heldigvis kan det sagtens lade sig gøre at isolere med gode og miljøvenlige produkter fra naturen. Her er de smarte leca-letklinker et rigtig godt bud, da de bliver lavet og forarbejdet af ler, som kan hentes fra den danske undergrund. Lecanødder, som de også kaldes, er naturlige og meget formbare, hvorfor de er lette at arbejde med. Lecakugler er et andet navn for produktet, hvor en generel fordel også er, at materialet er uorganisk, så din isolering ikke kommer til at tiltrække mus og andre skadedyr.

Indfør en energistrategi på arbejdspladsen

Når du for alvor skal i gang med at energioptimere dit firma, vil du opdage, at du ofte kan komme en lang vej med ganske små skridt. En vigtig ting du kan gøre i første omgang er at sørge for, at medarbejderne er opdaterede på, hvorfor det er en fordel for alle at spare på energien. Herefter kan du præsentere nogle konkrete strategier til, hvordan I sammen kan bringe energiregningen på arbejdspladsen nedad. Der er mange små ting, som kan have en stor effekt i det lange løb, for eksempel at være ekstra opmærksom på at slukke lyset efter sig og skrue ned for radiatoren, når et rum bliver for varmt. Med en fælles strategi i firmaet er I allerede kommet flere skridt tættere på en energioptimal arbejdsplads.