Sådan kan du få mere ud af dine penge på bilfronten

Hvis du er en af de danskere, der ejer en bil, er du sikkert også en af de danskere, der synes, at bilen kan være en rigelig stor udgift nogle gange. Det er både, når det kommer til brændstof, syn af bilen, men selvfølgelig også selve bilen. Men for mange danskere er bilen en nødvendig del af hverdagen, og ikke noget der kan undværes for at skabe lidt økonomisk plads. Derfor må du prøve at skabe små besparelser, indenfor de udgifter der vedrører bilen.

 

Spar penge på brændstoffet når du kan

Brændstoffet til bilerne er en af de udgifter, du aldrig kommer til at kunne undgå at betale. Men du kan dog godt spare penge på det! Hvis du bor i, eller tæt på et område, hvor der ligger flere tankstationer ikke så langt fra hinanden, kan det være økonomisk smart at tanke på disse. Her vil der nemlig være konkurrence imellem tankstationerne, hvilket vil være at se på priserne. Hold også øje med priserne på forskellige tidspunkter af døgnet, og tank når priserne er i den lave ende af dine observationer.

 

De forskellige måder at købe bil på – hvilken én er økonomisk rigtig for dig?

Et bilkøb er en stor ting – og det kan efterhånden også godt være ret forvirrende at finde hoved og hale i hele processen, med de mange forskellige muligheder der efterhånden er for bilkøb. Hvilken form for bilkøb der passer bedst til dig, kommer meget an på, hvilken type bil du vil have, og hvor ofte du ønsker at skifte bilen ud. Det kontante køb giver mest mening, hvis du har tænkt dig at beholde bilen i lang tid. Dette er købsmetoden, der gør, at du bliver permanent ejer over bilen, og altså ikke bare en midlertidig bruger af bilen, som når du leaser en bil ved en forhandler. Har du derimod planer om at køre i de nyeste biler, og skifte dem ud i tide og utide – ja så er det nok ikke den kontante betaling, der er løsningen for dig. Det kommer aldrig til at give økonomisk mening med registreringsafgiften. Her er det nok mere flexleasing, som du skal overveje. Ved flexleasing betaler du en fastsat ydelse, og kun en lille del af registreringsafgiften – du kan altså få meget mere bil. På https://perbcars.dk/flexleasing/ kan du læse mere om emnet flexleasing.