Sådan kan du finde rav selv

Følgende indhold er sponsoreret

Rav er smukt og det kan helt sikkert sælges hvis det er det du er på udkig efter. Det kan dog være lidt svært at finde. Hvis du ikke har det rigtige udstyr, eller hvis du ikke ved hvor du skal lede for at finde det flotte materiale, kan det blive en svær affære. Der er også nogle metoder, som du kan bruge, for at se om dit fund egentlig er ægte rav, da det nogle gange kan snyde lidt.

Først er det en meget god idé at vide hvad du leder efter. Rav er forstenet harpiks, så det er altså ikke noget man lige selv kan lave. Du kan finde rav forskellige steder bl.a. i dansk jord. Det sted, hvor du har størst chance for at finde et stykke rav, er dog langs kysterne i Danmark. Hvis du vil være smart, kan du anskaffe dig nogle ravlygter, som vil gøre det lettere at få øje på rav.

Hvornår?

Rav kan findes på to måder. Enten kan du kigge på stranden ved fralandsvind efter ravstykker, som er skyllet op. Her kan du stille og roligt kigge og få en gåtur ud af det på samme tid. Du kan også vælge at lede efter rav i pålandsvind. Det er dog lidt mere besværligt. Her skal du bruge et net til at fange ravet ude i vandet.

Begge metoder kræver dog at der har været en storm eller noget lignende som har rusket op i havbunden og dermed fået ravet til at flyde rundt i vandet. Der er altså tidspunkter, for hvornår det er bedst, og hvornår der er størst chance for at finde et flot stykke rav.

Hvor?

Som nævnt før er der størst chance for at finde noget rav langs kysterne i Danmark. Du kan dog også lede endnu mere præcist, da der er nogle steder på en strand, hvor der er større mulighed for at der ligger noget rav.

Rav ligger ofte sammen med tang og træstykker, som minder om kul. Denne form for rav kaldes ravpinde. Når du leder efter rav, skal du også huske på, at alt rav ikke har samme farve. Meget rav har et gulligt og mælkehvidt skær til sig.

Når du kigger, skal du også huske at kigge der, hvor bølgerne skyller op og ikke helt oppe på stranden, da det er bølgerne, som transporterer ravet op på stranden.