Sådan klarer du sprængning i haven

Mens vi så småt begynder at tænke frem på foråret, begynder de mange tanker om havearbejde og det fornøjelige udeliv at vise sig.

De mange haveplaner kræver dog ofte, at der gøres plads til dem. Og det kan betyde, der skal fjernes bambus, hæk, sten og andre genstridige elementer fra haveterrænet.

Men hvordan klarer du bedst disse opgaver? Kræver de knofedt og sved på panden under den spæde forårssol eller vælger du den lette løsning?

Hyr en sprængningsekspert og få ryddet haven

Sprængning er ikke et nyt fænomen, men det er endnu forholdsvis ukendt som metode i haven. Ikke desto mindre kan du spare mange kræfter og ikke mindst oceaner af tid ved at lade professionelle hjælpe dig med at sprænge de uønskede elementer bort. Det fjerner dem ikke bare effektivt, men sikrer, de ikke kommer igen.

Sprængning af bambus

Det kan være særligt vanskeligt at slippe af med genstridige bambusplanter, der har erobret dele af haven. Bambus er stærkt og kraftigt, og så vokser det tæt og er besværligt at komme til.  Ved at bruge sprængning som metode, kan du let få fagfolk ud og sprænge busken bort hurtigt og effektivt.

Først tilser holdet det uønskede bambus, hvorefter der rundt om busken lægges plader, som bliver tildækket med et ekstra lag fibertex dug.  Når bambussen er afdækket ved rødderne, kan busken sprænges i stykker. Hernæst skal der blot samles rødder og bambus sammen under oprydningsarbejdet, så er busken let og effektivt fjernet.

Du har nu frit lejde til at anvende det nye stykke af haven til dine ønsker.

Sprængning af sten

Store natursten og stenelementer, som er gravet ned, kan give enorme problemer og være svære at få bugt med.

Nøjagtigt som med bambus kan disse sten springes væk. Der dækkes indledningsvis af med sprængmåtter og fiberdug, hvilket forhindrer, at der flyver fragmenter rundt og udgør en sikkerhedsrisiko. Når sprængningen er gennemført, er det blot at køre sten bort, så er området ryddet og klart til brug.

Begge metoder koster naturligvis en smule penge, men det sparer tid og kræfter, der kan bruges andetsteds.