Sådan laver du skilte til din virksomhed

Det er en kæmpe fordel, hvis man som virksomhed kan fremstille sine egne skilte. Det gør tingene en hel del lettere, billigere og hurtigere, fordi du slipper for at skulle ud og bestille skilte hos en leverandør. Samtidig kan du være sikker på, at skiltene bliver designet og produceret præcis med det resultat, du kunne tænke dig. Hvis du ikke er helt sikker på, hvad det egentlig kræver at lave skilte til din virksomhed, kan du læse med her.

Det skal du bruge

Hvis du vil bevæge dig ud i at fremstille unikke og personlige skilte til din virksomhed, skal du først og fremmest have fat i en skæreplotter. Der findes mange typer og modeller, og derfor er det vigtigt, du finder den skæreplotter, der passer til din virksomhed og dine behov. Du tilslutter bare skæreplotteren til din computer, hvor du har installeret en bestemt software, og derefter er du faktisk klar til at fremstille dine helt egne skilte. Skæreplotteren kan med sin kniv udskære præcis den form, du kunne tænke dig til din virksomhed. Det betyder også, at du selvfølgelig skal finde det folie, du gerne vil anvende til skiltene. Folie findes i mange kvaliteter og farver, og det er derfor en fordel at undersøge det store udvalg, så du er sikker på at finde den helt rigtige variant. Du skal samtidig finde de skilteplader, du vil klæbe folien fast på. Her kan du blandt andet vælge at arbejde med plader i kobber, stål, træ eller messing.

Værd at vide

Du kan justere skæreplotterens tryk, så den enten kun skærer i det øverste lag eller skærer helt igennem folien. Den typiske metode er, at man kun skærer i det øverste lag, fordi du så skærer affaldet væk fra det, du rent faktisk skal bruge. Du skal være opmærksom på at følge monteringsanvisningen og rengøre skiltepladens overflade, før du klæber folien på. Der kan godt være visse udfordringer de første par gange, du forsøger dig med en skæreplotter. Mange oplever desuden, at det kræver en del træning at fremstille skilte i metal. Aluminium er mere medgørligt end meget andet metal, og det er derfor en god idé at starte ud med. Når du har fundet de rigtige materialer og haft en skæreplotter i hænderne et par gange, kan du lave flotte og unikke skilte.