Sådan pifter du dit hus op

Et hus kan med årene se lidt gammelt og trist ud. Gulvet er grimt, tapetet er falmet og møblerne er slidte. Dit hus vil måske have godt af lidt omsorg og en kærlig hånd for at se helt nyt ud, som dengang du flyttede ind. Det vil give et friskt pust i hverdagen, og det giver et dejligt overskud at komme hjem til et flot og skinnende hus.

Gulvene

Gulvene spiller en stor rolle i et rum. Hvis gulvet er slidt og kedeligt, bliver hele rummet med det samme lidt mere gråt og uinteressant at se på. Dette er der dog gode råd for. Hvis du har trægulv, kan du slibe det for at få det til at se helt nyt og smukt ud. Du kan enten vælge at gøre det selv eller vælge at få gulvmand til at håndtere gulvsliberen i stedet. En gulvafslibning pris er ikke så dyr, som man ellers skulle tro, og en gulvmand ved, hvordan man skal håndtere en gulvsliber. Når du er færdig med at få slebet gulvene, kan du holde dem pæne ved at vaske dem mindst én gang om måneden. Dette vil mætte dine gulve og fjerne nedtrængende snavs og skidt.

Væggene

Ligesom gulvene, spiller væggene også en stor rolle i, hvordan et rum fremstår. Farven kan passe dårligt ind i sine omgivelser eller være falmet. For at få et farverigt og indbydende rum kan du overveje at vælge en farve som babyblå eller lysegrøn. Dette vil opfriske rummet og give en god energi. Sørg for, hvis du selv vælger at male dit hus, at lægge plast ud på gulvet så det ikke får malepletter på sig. Når du maler væggene, kan du være kreativ med malertapen. Du kan f.eks. lave en væg, hvor du former malertapen i trekanter, så det får et lidt råt look.

Møblerne

En slidt sofa er ikke lige det, man har lyst til at sætte sig i. Hvis det er tilfældet, at du har slidte møbler, behøver du ikke gå ud at købe nogle helt nye. Du kan vælge bare at skifte betrækket ud på dem. På den måde kan du beholde din gamle dejlige sofa, og på samme tid sparer penge. Dine træmøbler kan du give en gang olie, så de ser nye-, flotte- og skinnende ud. Dette gælder også dine trækøkkenborde og andre træoverflader, som kunne trænge til en hjælpende hånd.