Skal du have nyt tag?

Mange kalder taget for et af de mest komplekse områder på huset at få renoveret. Om ikke andet er det i hvert fald et af de vigtigste, da husets tag yder en enorm beskyttende rolle. Hvad skal man være opmærksom på, når man skal have nyt tag? Læs med her, hvor du får et overblik!

 

Find noget der er holdbart

 

Du vil sikkert helst have et tag, som holder rigtig længe. Derfor er det en god idé at være opmærksom på at skaffe et holdbart tag.

De fleste tage er dog heldigvis lavet til at kunne holde til det danske vejr, så det er svært at skaffe et helt “dårligt” tag. Dog kan du sagtens komme til at skaffe et forkert tag til dit hus. Din huskonstruktion afgør nemlig, hvor tungt dit tag må være. Hvis du ikke respekterer dit hus’ konstruktion, risikerer du, at dit hus tager skade.

Det er ikke altid de tungeste tage, der er de mest holdbare. Vidste du fx, at betontagsten og tagpap har samme forventede levetid?

Så inden du går i gang: Find ud af, hvad dit hus kan holde til. Hvis du er i tvivl, kan du selvfølgelig altid vælge et let tag, så du er på den sikre side.

 

Find noget, du gider se på

 

Lad os være ærlige og sige, at det ikke er helt lige meget, hvordan det færdige resultat ser ud. Når nu du skal bruge penge på at få et nyt tag installeret, kan du lige så godt også gå efter et æstetisk tilfredsstillende resultat!

Overvej hvilket tag der passer sammen med hus, inden du tænker isoleret på taget. Det kan fx være, at du har et lille hus, som vil blive “overvældet” af et tungt tag på hovedet?

Det kan også være, at du enten foretrækker noget, der er mat eller skinnende, dominerende eller neutralt. Der findes mange typer tag, så kun fantasien (og tagkonstruktionen) sætter grænsen!

 

Find noget, der ikke er for dyrt

 

Et billigt og holdbart valg kunne let være sandwichpaneler. Sandwichpaneler er smarte, fordi de er nemme at installere og holder længe.

Derudover tager de heller ikke særlig lang tid at montere, så du behøves ikke at leve under renovering i lang tid, som nogle andre tagtyper ville kræve.

Det gode ved sandwichpaneler er også, at det er et godt materiale at bygge til og renovere i, uden at efterlade en tydelig overgang fra gammelt til nyt.