Spar penge, når du shopper og handler ind 

Kender du det med, at du lader dig friste af forskellige ting og sager, når du er ude og handle? Du har måske prøvet før, at du har skrevet en indkøbsseddel, men du ender med at komme hjem med en hel masse, som ikke stod på listen. Den slags impulsive køb kan pludselig komme til at udgøre en stor del af dit rådighedsbeløb. Når du er nede og handle, virker det ikke dyrt at købe en ny vase til 150 kroner, men gør du dig spontane køb hver gang du er ude, vil det pludselig løbe op.

Undgå fejlkøb

Hvis du gerne vil spare penge, når du shopper eller handler ind, er det en god idé at lave noget research, før du beslutter at købe noget lidt større. Hvis du står og skal bruge en ny blender, og vælger at købe en helt uden at undersøge forskellige alternativer, risikerer du at gøre dig et fejlkøb. Hvis du i stedet undersøger, hvad der er på markedet, er der mindre risiko for, at du laver et fejlkøb og spilder dine penge. Læs mere her.

Tænk en ekstra gang

En god huskeregel er altid at tænke dig om en ekstra gang. Når du skal til at købe en t-shirt helt spontant, eller du står og er ved at lægge en chokoladebar ned i kurven, så spørg dig selv, om du virkelig har brug for det, du er ved at købe. Som regel vil det gå op for dig, at det måske slet ikke er hverken smart eller nødvendigt med det impulsive køb.

Skriv indkøbssedler

Hvis du tager ned for at handle ind uden en indkøbsliste, vil der nemt kunne snige sig spontane køb ned i kurven. Hvis du i stedet gør det til en vane at skrive en indkøbsseddel hjemmefra, kan du på samme tid gøre det tid en regel, at du kun må købe ting fra listen og ikke lade dig friste nede i supermarkedet. Hvis du ovenikøbet skriver dine indkøbssedler ud fra, hvad der er på tilbud forskellige steder, vil du kunne spare dig selv for endnu flere penge.

Giv dig selv et budget

Har du svært ved at overholde ikke at måtte købe spontane ting, kan du give dig selv et budget i stedet. Så ved du med dig selv, at når der ikke er flere penge, må du ikke købe mere.