Spiller du Football Manager? Sådan gør du spillet ekstra spændende

Football Manager er et taktisk spil, hvor du er manager for et fodboldhold, som du skal få både spillemæssig og økonomisk succes med. Det gør du ved at købe og sælge spillere, og sørge for dine spillere er glade og motiverede. Sådan lidt en blanding mellem Sims og Tamagotchi.

Konkurrer med venner og kolleger

Har du venner eller kolleger, som også spiller Fm 19, kan I lave en lille intern, uformel dyst, om hvem der får mest succes med sit hold. Opstil regler for, hvordan man får point i hver kategori (økonomi, vundne kampe osv), hvis I for eksempel er 5 spillere i puljen, så får den der har den bedste økonomi i spillet 5 point, nummer 2 får 4 point osv. dernedad. Den der så samlet set har flest point vinder puljen. Der skal naturligvis nogle regler på bordet i forhold til, om I vil sætte et max på mht. brugte timer i spillet eller om der er frit lejde.

Sæt en præmie på højkant

Ingen konkurrence uden en præmie. Selvom det jo bare er for sjov, og det naturligvis er sjovt bare at være med (gu er det ej), så skal der da være en præmie. Puljen kan enten være småpenge (for eksempel, at alle smider en 20’er i puljen, og vinderen får hele puljen), en kasse bajere, eller næste udgave af spillet betalt. Samtidig får h*n naturligvis praleretten.

E-sport potentiale

Football Manager er tidligere blevet taget op i e-sport sammenhænge, og er du virkelig en haj, er dette måske noget for dig. Man kan dog argumentere for, at Football Manager stadig er for uigennemsigtigt i forhold til, hvad der rent faktisk gør en forskel hvornår, til at være rigtig succesfuldt som e-sport spil, da der stadig er et vist element af tilfældigheder lagt ind i spillet, for at tage højde for, at nogle gange, så har selv det bedste fodboldhold bare en dårlig dag, og taber til et undervurderet hold, som tilfældigvis har en rigtig god dag.

Kan man dog bide skeer med de store drenge, kan der være mange penge at vinde, da præmiepuljerne til e-sport arrangementer efterhånden er af en betragtelig størrelse. Sidste år var der en e-sport turnering for Football Manager med en præmiepulje på hele € 25.000 til vinderen. Det er alligevel også en slags penge.