Vælg den rigtige læssemaskine til dit landbrug

Der findes mange forskellige landbrugsmaskiner på markedet, og der findes også forskellige læssemaskiner. Men hvordan finder du ud af, om du har brug for en minilæsser, en teleskoplæsser eller en gummihjulslæsser? Her får du en oversigt over tre af de mest populære maskiner og en lille guide til, hvad du skal huske på, når du skal investere i en ny maskine.

Minilæsser

En minilæsser er en læssemaskine, som er god, hvis pladsen er trang. Dens læssekapacitet og højde er mindre end ved andre maskiner på grund af størrelsen, så hvis du har et stort landbrug med store krav til kapacitet og højde, så er minilæsseren måske ikke noget for dig.

Teleskoplæsser

Teleskoplæsseren kan udføre de samme opgaver som en gaffeltruck, men maskinen er mere avanceret. Teleskoplæsseren er en bred og stor maskine, som har en høj læssekapacitet. Højden på en teleskoplæsser ligger mellem 6 meter og helt op til 46 meter. Nogle modeller kan dreje bommen, og derfor kan maskinen bruges til selv de mest vanskelige opgaver.

Gummihjulslæsser

Gummihjulslæssere har ofte større dæk end andre modeller på markedet, og derfor kan den køre problemfrit i marken og på andre ujævne terræner. Nogle gummihjulslæssere har en teleskoparm, hvorfor de nemt kan nå op i højden, mens andre har knækstyrede konstruktioner, som giver bedre manøvremuligheder.

Hvad er dit behov?

Den maskine, du vælger, skal kunne løse de opgaver, du har på dit landbrug. Det kan dog være nødvendigt med flere forskellige maskiner. Så hvis du har brug for mere end én maskine, kan det blive en dyr affære. Derfor er der mulighed for at lave aftaler om leasing af landbrugsmaskineri hele Danmark. Når du skal vælge din maskine, skal du se efter hvor meget plads, du har på landbruget, hvor stor en kapacitet, maskinen skal have, og hvor højt maskinen skal kunne løfte.