Varmepumper anno 2018

Er du den heldige ejer af et sommerhus, en kolonihave eller et mindre fritidshus af en anden slags, så kan du få stor glæde af en varmepumpe, der kan hjælpe dig med at opretholde en sund temperatur i huset, selv når du ikke er der, uden at det behøver at koste en formue.

Problemer med temperaturen

Glæden ved endelig at have ferie og ankomme til sommerhuset kan kort formørkes, når en indelukket og fugtig luft møder dig i det, du åbner døren. Har sommerhuset stået aflukket hele vinteren er der stor chance for, at temperaturen har været s langt nede, at der er blevet fugtigt i huset og det kan lugtes.

Generelt anbefales det, at temperaturen holdes på minimum 14 grader hele året, netop for at undgå fugt, men det an være svært at holde øje med, hvis sommerhuset ligger i den anden ende af landet. Skal dit fritidshus opvarmes hele året kan det hurtigt blive en dyr affære. Det behøver dog ikke at være tilfældet, hvis du for eksempel vælger at installere en varmepumpe.

Overvåg varmepumpen og temperaturen hjemmefra

Mange af de varmepumper du kan få i dag har en mulighed for at kommunikere med din smartphone, således at du kan overvåge temperaturen i huset via din telefon og derefter tænde og lukke for varmepumpen efter behov. På den måde udgår du, at temperaturen falder så langt ned at der opstår fugt.

Samtidig er der en række af varmepumperne, der også kan blæse kold luft ind i huset om sommeren, hvis det bliver for varmt og altså virke som airconditionanlæg.

Vælg den rigtige varmepumpe

Der findes to forskellige former for varmepumper. En luft til luft pumpe og en luft til vand. Der er flere forskelle på de to og det er vigtigt, at du vælger den rigtige, der dækker de behov du har.

Med en luft til luft varmepumpe kan, som navnet fortæller du opvarme luften i huset. Du kan bruge pumpen til at holde en konstant og sund temperatur i dit fritidshus, når du ikke selv er tilstede og pumpen fordeler varmen på en rigtig god og effektiv måde.

Med en luft til vand, pumpe kan du først og fremmest udnytte luftens varme til at opvarme vandet i det hus du opsætter pumpen i. Den er dog ikke ligeså effektiv til opvarmning af huset som en luft til luft pumpe.

Spar penge

Om du vælger den ene eller den anden form for varmepumpe er der store økonomiske fordele at hente.

Får du den installeret i et hus, der ellers bruge el til opvarmning i form af el-radiatorer kan du spare helt op til 75% på din elregning og det kan hurtigt blive mange penge om året.

Du spare også dig selv for en hel del bekymringer i forhold til tilstanden på dit sommerhus, da en varmepumpe vil sørge for at holde fugten ude og luften sund i huset.

Du kan læse meget mere om varmepumper og om det er den rigtige løsning for dig ved at klikke her.