3 grunde til at give firmagaver

Størstedelen af de danske virksomheder giver deres medarbejdere firmagaver til jul, nytår, mærkedage eller til jubilæer. Årsagerne er mange; de viser anerkendelse, de giver modtageren motivation og de kan i mange tilfælde være med til at fastholde medarbejderen i virksomheden. Hvis du overvejer at give dine medarbejdere firmagaver, så læs med i denne artikel, hvor du får tre gode grunde til, hvorfor du skal hoppe med på vognen.

1.  Firmagaver giver anerkendelse

For at en medarbejder kan blive tilfreds med sit arbejde i en virksomhed, er det ofte vigtigt, at vedkommende bliver anerkendt for det arbejde, der udføres. I dagligdagen kan anerkendelsen gives i form af et klap på skulderen, et par rosende ord eller en tak. Mange virksomheder er dog meget travle, og mange virksomheder har også medarbejdere, der arbejder hjemmefra. I sådanne situationer er det en god idé at give en firmagave som anerkendelse af det stykke arbejde, der er blevet udført, eventuelt i juletiden, hvor der er højsæson for at give firmagaver. Firmagaver som disse kan være gode eksempler på at vise anerkendelse for medarbejderen.

2.  Firmagaver giver motivation

Når en medarbejder bliver anerkendt i sit arbejde, vil vedkommende i de fleste tilfælde få blod på tanden og have lyst til at gøre det endnu bedre. Sagt med andre ord kan firmagaver være med til at højne motivationen hos medarbejdere. Motivation hos medarbejderne er en af de vigtigste faktorer når det kommer til at få en dynamisk virksomhed i vækst og udvikling. En firmagave kan som nævnt ovenfor ses som en anerkendelse, og anerkendelser er vigtige, hvis motivationen skal bevares. Hvis motivationen hos dine medarbejdere har været lav, kan du derfor forsøge at forøge den ved at give en firmagave som anerkendelse.

3.  Firmagaver giver fastholdelse

Ejer du en virksomhed, ved du, hvor dyrt og hårdt det kan være at rekruttere nye medarbejdere. Derfor er det altid en god idé som virksomhedsejer at gøre sit bedste for at medarbejderne bliver. Dette kan eksempelvis gøres ved at sørge for, at medarbejderne har et godt arbejdsmiljø, bliver anerkendt i deres arbejde og samtidig har gode arbejdsvilkår. Disse ting kan uden tvivl fremme fastholdelsen af medarbejdere, men hvis du vil gå skridtet videre, kan firmagaver også være med til højne deres motivation og moral, hvilket kan lede til, at medarbejderne ønsker at blive i virksomheden i længere tid.