4 gode råd til at gøre din virksomhed lidt grønnere

[Denne artikel er skrevet i samarbejde med de virksomheder, der linkes til.]

Bæredygtighed og klimabevidsthed har aldrig være hottere, end det er lige nu. Og det har temperaturerne heller ikke. Og det er næppe noget, de fleste vil sidde overhørig om. Derfor er mange virksomheder – store såvel som små – så småt begyndt at omstille deres virksomhed, så de peger i en mere bæredygtig retning.

Synes du, det er svært at tage hul på den grønne omstilling i jeres virksomhed? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver fire gode råd, der skal få din virksomhed i en mere bæredygtig retning.

1. Kører din firmabil på el?

Inden for nogle erhverv bliver der dagligt kørt rigtig mange kilometer i firmabilen. Derfor er den også et oplagt sted at starte, hvis du ønsker at gøre din virksomhed grønnere. Derfor kan du med fordel skifte den sædvanlige bil ud med en el-bil.

Sørg desuden for at være opdateret på udstyret og for at vedligeholde bilen godt. Vedligeholdelse er nemlig også en stor del af bæredygtighedskæden, så vi ikke hele tiden køber nyt, mens det gamle ender som affald. Derfor bør du være opmærksom på at give bilen ’rettidig omhu’ med olieskift, service, montering af nye dæk (læs alt om dæk her) og meget andet, der kan forlænge bilens levetid.

2. Vælg en grønnere madordning på kontoret

Mange små og større virksomheder vælger i dag at have madordninger på arbejdspladsen. Det giver både et ekstra skud til sammenholdet, når man deler et måltid mad, ligesom man sikrer sig, at medarbejderne får en god pause med sund og nærende mad, der kan være et energitilskud til arbejdsdagen.

Men mad er ikke bare mad. Og man kan med fordel tage sine grønne tanker med ud i køkkenet og vælge en mere bæredygtig menu til sine medarbejdere. Det betyder blandt andet, at man kan skære ned for kødet og vælge alternativer hertil. Desuden bør man ’spise efter årstiden’ og vælge råvarer, der er i sæson i Danmark.

3. Hvilken el driver jeres virksomhed?

El er alfa og omega for en virksomhed. Og er det en virksomhed, der har et produktionsapparat, er omkostningerne til el ikke større. Derfor kan det være en rigtig god idé at se på, hvor jeres el bliver leveret fra. For måske er det på tide, at I vælger en grøn energikilde, der får grøn strøm fra vindmøller, når jeres virksomhed skal have el? Se mere her, hvis du vil læse mere om grøn strøm og priser og kwh priser.

4. Køb bæredygtig emballage

I de senere år er der sket en markant udvikling inden for virksomheds- og postemballage. Hvor det før i tiden var kutyme at bruge mængder af eksempelvis plastikposer og bobleplast, er mange virksomheder begyndte skifte disse klimasyndere ud med mere bæredygtige alternativer.

Har du en webshop eller lignende, hvor I sender mange pakker afsted hver eneste dag, så er emballagen et rigtig godt sted at starte den grønne omstilling. Vælg eksempelvis at pakke produkterne ind i brunt genbrugspapir i stedet for plastik. Eller vælg at sende varerne i kompostvenlige poser lavet af sukkerrør i stedet for de sædvanlige postposer i plastik.

Sælger du madvarer, findes der også rigtig mange alternativer til plastikprodukterne her. Du kan eventuelt bytte plastikbøtterne og -bestikket ud med varianter fremstillet af bambus.