Hvilke hjælpemidler kan man bruge som studerende?

Mange studerende vælger at bruge forskellige typer af hjælpemidler, når de skal lave deres hjemmeafleveringer eller forberede sig til eksamen. Siden skolernes morgen har elever brugt forskellige hjælpemidler til at opnå deres ønsket karakter, så de kan komme ind på deres drømmeuddannelser. Men hvilke muligheder er der derude i dag og hvad er lovligt og hvordan bruges de? Her vil komme igennem de forskellige muligheder der findes derude.

 

Den klassiske af dem alle er hjælp fra venner og familie. Det er lovligt at få hjælp fra ens mor, hvis man har problemer med et emne, som man ønsker at blive bedre til, men der opstår et problem, hvis ens mor begynder at skrive sin stil eller lave ens matematiske udregninger. Hjælp fra ven eller familie skal fungere som en ”over skulderen hjælp”, det vil sige, at personen ikke aktivt må være den der laver dine lektier, men skal fungere som en rådgiver.

 

Ovenstående principper og regler er gældende, hvis man får betaler for en seriøs lektiehjælper. En lektiehjælper er specialiseret i at hjælpe dig med at få det optimale ud af dine faglige udfordringer og kan være en stor hjælp for mange. Det er dog en af de dyre løsninger, og en lektie mentor kan sagtens løbe op i flere tusinde kroner om måneden.

 

Den tredje løsning er de online abonnements tjenester, hvor man som medlem kan få adgang til et hav af færdige materialer og noter, som man kan bruge som inspiration. Her kan du se et eksempel. Det er lovligt at bruge disse former for hjælp, det er dog ikke lovligt at kopiere store tekststykker fra disse sider, og du vil højst sandsynlig blive taget af dit gymnasiets plagiatkontrol.

 

Disse online tjenester kan være en rigtig god ide, hvis du har et begrænset budget og du er typen der er god til at lære af andres erfaringer. Fordelen ved disse online tjenester er, at du hurtigt kan få et overblik over, hvordan det færdige resultat nogenlunde skal se ud, hvor du derefter kan bruge denne viden til at opbygge din opgave ud fra dine færdige eksempler.

 

Der er også den ulovlige og risikofyldte mulighed, nemlig at betale dig fra, at andre laver dine hjemmeafleveringer og lektier. Fornylig blev det meget omtalte fixminopgave.dk gjort ulovligt af regeringen, da de tilbød at lave dine opgaver imod et kontant beløb.

 

Selvom siden er lukket ned og gjort ulovligt, så er det stadig muligt at finde folk i Danmark, der vil lave dine afleveringer imod betaling.

 

Vi håber, at ovenstående har givet dig et solidt overblik over, hvilke hjælpe muligheder der er på det danske marked.