Algebehandling af træterrasse

Udover udseendet og holdbarheden, så er en algebehandling af din træterrasse vigtigt for sikkerheden. En træterrasse fyldt med alger bliver nemlig ligeså glat som en skøjtebane, når den bliver våd. Det kan koste både brækkede arme og ben, hvis man ikke er forsigtig.

Det er en god ide at behandle din træterrasse mod alger hvert år. Det holder algerne nede og søger for at de ikke sætter sig fast på træet. Det ideelle er at behandle din træterrasse allerede fra første år. Gør du ikke det, vil der indenfor ganske få år danne sige et sort lag alger, og det er dem, der bliver utrolig glatte, når de bliver våde.

Er du nået dertil, hvor du har fået et sort lag alger på din træterrasse, så kan du desværre ikke længere fjerne det med en algebehandling. Det sorte lag skal spules væk med en højtryksrenser, da det har fået så godt fat i træet, at algebehandlingen ikke gør nogen forskel. Problemet ved at anvende en højtryksrenser på en træterrasse, er at du ikke kan undgå at får rensespor efter højtryksrenseren. Disse spor vil du kunne se, som cirkler eller striber i træet i lang tid efter du har renset terrassen.

Kan du selv udføre en algerens af din træterrasse

Ja! Du kan sagtens selv algebehandle din træterrasse, men det er en utrolig tidskrævende proces, og du skal forvente, at du må ud og investere i noget udstyr. At påføre algefjerner med en ruhåret kost kan selvfølgelig lade sig gøre. Men har du mere en et par m2 træterrasse, vil du hurtigt indse hvor omstændig den løsning er for dig, og derfor ty til andre midler. I dit lokale byggemarked kan du købe en højtryksrenser med en roterende børste, som gør meget af skrubbe arbejdet for dig. Du vil dog hurtigt indse, at du skal punge en del penge ud, for at få en ordentlig renser med hjem. Alternativet til at gøre det selv er, at ringe til en fagmand. Typiske vil virksomheder der udfører algebehandlinger af tage, også tilbyde algebehandling af træterrasser. Prisen kommer selvfølgelig an på størrelsen af din terrasse, men du kommer rigtig langt for 800 – 1000 kr.