Alt du skal vide om isolering af boligen

Isolering af boligen er meget vigtigt, og det er der mange grunde til. Isoleringen er blandt andet med til at holde på varmen, så den ikke blot siver ud, og dermed kan god isolation være med til at give lidt besparelser på varmeregningen. Deruover er det essentielt at have god isolation, hvis man gerne vil bevare et godt og sundt indeklima i boligen.

 

Isolering af loft og hulrum

Det er yderst vigtigt at isolerer loftet i boligen, da varme som bekendt søger opad. Så hvis du gerne vil holde på varmen i hele huset, så er det vigtigt med god isolering af loftet, således varmen ikke slipper ud mellem tagstenene. Vær opmærksom på, at der stilles flere krav og regler for isolering af loftet i dag. Det er derfor vigtigt at holde sig opdateret på, hvordan de nuværende forhold for isoleringen er. Selv hvis dit hus kun har 10 år på bagen, så skal du måske overveje at få det efterisoleret.
Hvis I er generede af kolde gulve og varmen siver hurtigt ud, så kan en isolering af hulrum melllem etagerne være løsningen. Har I et hus med flere etager, så kan man sagten isolere i etageadskillelsen, hvormed et bedre indeklima bliver sikret. Det gælder særligt ældre huse fra før 1970erne, hvor isoleringen sansynligvis ikke fungerer optimalt den dag i dag.

 

Gør-det-selv eller få professionel hjælp

Det er både nemt og billigt at isolere boligen indvendigt selv – hvis man vel at mærke har hænderne skruet rigtigt på. Hvis man derimod er født med ti tommelfingre, så er det nok en god idé at spørge en fagperson til råds eller hyre nogle professionelle til at udføre opgaven. Hvis du bor i nærheden af Holstebro eller Struer, så kan du med fordel benytte dig af et lokalt firma. Ønsker du yderligere information, så læs mere om isolering her.