Analyseinstrumenter til din virksomhed

Måleapparater findes i alle afskygninger den dag i dag, og det gælder i både husstanden, på arbejdet og i laboratoriet. Har du en virksomhed, hvor I har brug for instrumenter til at foretage forskellige analyser, så er du landet det helt rigtige sted. Det kan være svært at finde rundt i de forskellige muligheder, og derfor vil vi gerne gøre det hele lidt nemmere for dig. Vi fortæller lidt om analyseinstrumentets fordele, og så giver vi dig et eksempel på et analyseinstrument, du kan anvende i en række af forskellige situationer.

 

Hvad er et analyseinstrument?

Automatisering i procesindustrien bliver hyppigt anvendt som en metode til at få nogle nøjagtige resultater, og det kræver også nogle gode instrumenter, der kan måle lige præcis det, der er brug for. Derfor er disse instrumenter særdeles komplekse, og der ligger mange års erfaring og viden bag disse. Et analyseinstrument kan måle på en lang række forskellige ting inden for blandt andet biokemi, kraftværker, vand og petrokemi.

 

Du kan f.eks. bruge analyseinstrumenter til at måle forskellige lydbølger i forbindelse med byggeri. Mange naboer til byggepladser kan være generet af byggestøj, og her vil man i mange tilfælde bruge et analyseinstrument til at måle styrken af den støj, som byggeriet forårsager. Denne måler skal være meget præcis for at levere et brugbart resultat, da det kan være små udfald, der gør forskellen.

 

Refraktometeret

Dette instrument kan måle forskellige genstandes væskeindhold og er dermed et optisk måleapparat. Det skal også siges, at det anvendes til at måle brydningsindekset i forbindelse med forskellige væsker. Det kan f.eks. måle sukkerindholdet i et stykke frugt eller vandindholdet i honning. Det kan ligeledes anvendes til at måle saltopløsninger i havet eller syreindholdet i et batteri. Derfor er et refraktometer en særdeles god investering, da det kan bruges i en lang række sammenhænge. Refraktometeret kommer både som stationært instrument og håndholdt instrument. Nogle af dem er digitale, mens andre stadigvæk holder sig til den mekaniske model.

 

Vær altid kvalitetsbevidst

Når du køber dine måleinstrumenter, så er det altid godt at tænke sig om en ekstra gang. Selvom det kan være tiltalende at spare lidt ekstra på dine måleinstrumenter, så kan du altså risikere, at de ikke kan måle nøjagtigt nok, hvis ikke kvaliteten er i top. Derfor er det altid en god idé at købe instrumenter hos en forhandler, som har fået et kvalitetsstempel hos enten bekendte eller andre, der har handlet her. Så er du altid på den sikre side.