Belysning til kontoret

Dette er sponsoreret indhold: En god trivsel på arbejdet afspejler sig andre steder. Det handler derfor om, at du trives på din arbejdsplads samtidig med, at du har et godt helbred. Når der diskuteres helbred og trivsel, glemmer folk ofte faktoren om belysning. Belysningen vurderer mange mennesker til ikke at have en indflydelse, men dette er en skrøne. God kontorbelysning er med til at sikre folk på din arbejdsplads en bedre trivsel og velbefindende.

 

Miniguide – belysning på arbejdspladsen

Generelt ses det, at kontorer og arbejdspladser rundt omkring i landet har belysning. Belysningen er ofte i form af lamper, som hænger i flugt med loftet. Dog er denne form for belysning ikke altid nok, og du skal derfor ud og finde ekstra belysning for, at dine medarbejdere kan arbejde mere effektivt og under de bedste konditioner:

  • Vinduerne bringer sollys ind til kontoret, og lys fra solen spiller en essentiel rolle for mennesket. Det er derfor en god ide, at dine medarbejderes arbejdsborde er i nærheden af vinduerne. Dette er ligeledes godt, hvis det er muligt at åbne vinduerne på klem. På den måde kan de få mere frisk luft til hjernen, som kan være med til at optimere deres arbejdshastighed.
  • En bordlampe skal tildeles til alle dine medarbejderes arbejdsborde for, at de hermed selv kan være med til at regulere deres behov i enkelte situationer. Behovet for belysning kan f.eks. være større om morgenen, hvor solen endnu ikke står højt på himlen.
  • Husk på at gøre rent i ny og næ for, at belysningen bliver ved med at være i top.

 

Det handler om at møde dine medarbejdere i en åben dialog. Spørg derfor indtil, hvad de har af behov for belysning. Det handler om at behovene skal ses og høres for, at alle trives på bedste kår. Tag derfor et kig på lyskilderdirekte.dk/ for at finde kontorbelysning.

 

Dit helbred

Belysningen på kontoret kan have en påvirkning på, hvor mange af dine medarbejdere, som har sygedage. Dårlig belysning er med til at påvirke trivslen på en arbejdsplads, og på en arbejdsplads er intentionen og ønsket de fleste steder, at der skal arbejdes grundigt og effektivt. Dette kan dårlig belysning være med til at sætte en stopper for. Ligeledes har dårlig belysning en effekt på ens psykiske velvære, da belysningen kan resultere i hovedpine og øget træthed. Dårlig belysning kan forekomme bl.a. ved for lidt dagslys lukkes ind.