Derfor er bestyrelsesansvarsforsikring vigtigt

Hvis du sidder i en eller flere bestyrelser og har dit daglige virke som bestyrelsesmedlem, så kan det være en rigtig god idé for dig at undersøge muligheden for at få en bestyrelsesansvarsforsikring. En bestyrelsesansvarsforsikring kan sikre dig, hvis du kommer i problemer i din bestyrelsespost og den kan dække skader for et meget stort beløb. Det er en personlig forsikring, der ikke dækker andre end dig og den kan være med til at skabe tryghed for dig, så du kan gøre dit arbejde bedre. Der er mange fordele ved at tegne en bestyrelsesansvarsforsikring og dette er kun et par stykker af dem.

Et ubegrænset antal bestyrelsesposter

Det er ikke ualmindeligt, at man sidder i flere end én bestyrelse, hvis man er en del af forretningsverdenen. Derfor er det også vigtigt at have på det rene, at en bestyrelsesansvarsforsikring skal dække et ubegrænset antal af bestyrelsesposter, så man ikke lige pludselig befinder sig i den situation, at man ikke er dækket ind, hvis uheldet skulle være ude. Når man påtager sig bestyrelsesansvaret overfor de kreditorer der kunne være, så kan man altså komme ud for, at kreditorerne ser en grund til at sagsøge bestyrelsen af den ene eller anden grund. Her kan bestyrelsesansvarsforsikringen også være med til at sikre, at du har dit på det tørre, hvis der skulle falde brænde ned. En anden god ting er, at man kan få dækket ret meget med disse forsikringer.

Få dækket op til 5 mio. kroner

Med en god forsikring kan man få dækket helt op til 5 mio. kroner, hvis man skulle få brug for det og disse penge kan dække juridisk bistand, bøder og andre omkostninger, der kunne være forbundet med hele denne proces. Som bestyrelsesmedlem hæfter man personligt med hele sin formue. Det kan derfor have uanede konsekvenser, hvis der kommer et søgsmål fra kreditorer, som har lidt tab. Her kan bestyrelsesansvarsforsikringen være med til at holde kreditorerne væk fra resten af din personlige formue, da det i første omgang vil gå gennem forsikringen. Det er dog stadig ikke en specielt udbredt forsikringsform og mange bestyrelser er meget dårligt forsikrede. Det kan føre til katastrofale tab, som i realiteten nemt kunne have været undgået, hvis man blot havde tegnet en ordentlig forsikring i tide.

Hvor skal jeg få min bestyrelsesansvarsforsikring?

Det er ikke den mest udbredte forsikringstype, men det er stadig vigtigt at finde et sted, hvor du kan få en tilfredsstillende forsikring, der dækker de nødvendige områder. De første der udbød bestyrelsesansvarsforsikringer i Danmark var Board Assure, der stadig udbyder forsikringer til bestyrelsesmedlemmer den dag i dag. Med en Board Assure – bestyrelsesansvarsforsikring, kan du få en forsikring, der dækker op til 5 mio. kroner, dækker bøder, juridisk bistand og dækker i hele Europa. Det er dog ikke det eneste, for du vil også have et ubegrænset antal bestyrelsesposter og der vil ikke være nogen selvrisiko. Firmaet er placeret i et Lloyd syndikat i London med A+ credit rating, så du er sikker på at få en ordentlig forsikring – Læs mere her