Derfor skal du have et godt backup-system

Alle virksomheder bruger en eller anden form for it i deres daglige drift. Måske er din virksomhed endda baseret udelukkende på it? Lige såvel som it er genialt og kan være med til at vækste din virksomhed lynhurtigt, gør det også din virksomhed ekstremt sårbar. Selv hvis din virksomhed har cloud backup, eller har baseret hele systemet i clouden, er det en god idé at have en ekstern backup og en recovery plan – Læs mere klik her

Sådan kan din virksomhed miste data

Der er mange gode grunde til at sikre sig mod datatab – og gøre det på flere måder. Der er nemlig rigtig mange måder, man kan komme ud for at miste data på.

  • Hackerangreb er en af de værste måder at miste data på. Det kan f.eks. være ved et ransomeware angreb, der låser dine filer. Udover at du ikke ved, hvor de havner henne, mister du også en masse arbejde, som kan være spildt.
  • Menneskelige fejl er faktisk også en stor årsag til datatab. En medarbejder kan komme til at slette det forkerte dokument permanent eller overskrive med forkerte ændringer. Det kan også være, en medarbejder der af den en eller anden grund ender med at udføre en ondsindet handling og sletter vigtige mails, kalenderaftaler eller dokumenter. Med den rette backupløsning kan man sikre sig imod dette.

Mange virksomheder bruger en eller anden form for synkroniseringstjeneste i deres filsystemer, men disse systemer kan ikke bruges som backup. Så risikerer man netop, at en medarbejder overskriver med forkerte ændringer.

  • Hardwarefejl kan opstå på selv det nyeste og dyreste udstyr. Derfor er det vigtigt, at have en online backup eller en backup der ligger eksternt fra virksomheden egne computere.
  • Selvom meget kriminalitet og ødelæggelse er flyttet på nettet, er der stadigvæk fare for helt almindeligt tyveri, brand eller vandskader. Det kan ødelægge jeres hardware og dermed jeres backup system.

Det kan virke skræmmende hvor mange måder, man kan tabe data på – selv hvis man bruger en eller anden form for backup. Derfor er det vigtigt at have en strategi for, hvordan man synkroniserer filer, backupper data og får data tilbage, når skaden er sket.