En god forsvarsadvokat er ligesom en forsikring

Du håber du aldrig får brug for en, men hvis man bliver tiltalt for en forbrydelse imod den lov, som er sat på plads for at holde os alle sammen trygge, så er det utroligt vigtigt, at man får stablet et godt forsvar på benene så hurtigt som muligt. Derfor er det essentielt, at man måske allerede har nogle gode kandidater i tankerne allerede før man får brug for den. Det kan være praktisk i forbindelse med, at man altid er i en risiko for at kunne blive anklaget som borger i dette land og derfor er nødt til at tage sig nogle forholdsregler.

Det skal du lede efter i din forsvarsadvokat

Når det kommer til at vælge den rette forsvarsadvokat, så skal man lede efter rigtigt mange ting, som kan være af betydning. Man skal se på, om de har erfaring nok til at blive tiltroet din sag, man skal kigge på, om de har erfaringer der gør, at de er godt egnede til at møde en offentlig anklager i retten og man skal få en fornemmelse af, om de kan gøre det der skal til i sagen. Når det kommer til erfaring, så er tid jo en betydelig faktor, for de fleste er nok enige i, at en erfaren forsvarsadvokat er bedre stillet til at vinde end en uerfaren en. Det virker som logik for burhøns, men man må også forstå, at ikke al erfaring tæller det samme. Har man f.eks. tilbragt tid på begge sider af strafferettens partier, så har man nødvendigvis et indgående kendskab til processen for begge. Det kan derfor være en fordel at finde en advokat, som både har været anklager og forsvarer i en strafferetssag.

Hvad med pengene?

Advokater er ikke ligefrem billige i drift. Det er derfor en fordel, at staten betaler omkostningerne for sagen, hvis sagen falder ud til din fordel. Du vil skulle komme til at betale for den juridiske bistand hvis du taber, men staten vil lægge advokatens salær ud, så du kan betale staten tilbage i stedet for at have et økonomisk udestående med din forsvarsadvokat. Salæret i sig selv fastsættes af en dommer ved sagens start og er uafhængig af hvilken advokat du vælger. Det betyder, at du kan tage dit forsvar i dine egne hænder eller lade det være op til staten at udpege en passende forsvarer.