Er der ordentlige toiletforhold på arbejdspladsen?

At skulle på toilet er et af de basale menneskelige behov, og det er noget vi alle skal flere gange dagligt. Derhjemme bestemmer vi selv, hvordan badeværelset skal indrettes, så det er så behageligt som muligt, og så vi befinder os godt i det. Men på en arbejdsplads har vi ikke rigtig nogen indflydelse på, hvordan toiletforholdene er. Som arbejdsgiver er det vigtigt at have gode toiletforhold in mente. Her er nogle gode huskeregler og råd til at få gode toiletforhold på arbejdspladsen.

 

Hygiejne

God hygiejne er ekstremt vigtigt, både i privatlivet og på arbejdspladsen. For at opretholde den bedst muligt hygiejne på arbejdspladsen er det essentielt at starte ved toiletforholdene. Eksempelvis kan virksomheden investere i håndfri sæbedispensere og vandhaner, så medarbejder er fri for at røre ved eventuelle bakterier, der kan sidde på sæbepumper og håndtag på vandhaner. Det er også essentielt at have en toiletbørste ved siden af toilettet, og at opfordre medarbejderne til at bruge den. Dårlige hygiejniske vaner kan nogle gange afhjælpes ved hjælp af humoristiske tegninger og skilte på toiletterne, der husker medarbejderne på at bruge toiletbørsten, trække ud, vaske hænder og så videre. Måden medarbejderne har mulighed for at tørre deres hænder på, er også vigtig for hygiejnen. Hvis alle skal dele et håndklæde, kan der let samle sig mange bakterier deri. Engangshåndklæder er mere hygiejniske, men de er til gengæld dyrere i længden og dårlige for miljøet.

 

Effektivitet

Effektivitet ved toiletforholdene kan både mindske medarbejdernes tidsforbrug på badeværelset og spare på strømmen. Eksempelvis kan en effektiv håndtørrer tørre hænderne på få sekunder, og da den kun er tændt i kort tid af gangen, sparer virksomheden en masse strøm. Derudover slipper rengøringsfolkene for at tømme skraldespande og genopfylde papirholdere, og rengøringen bliver reduceret. Ydermere sparer du penge i det lange løb, da den lille smule strøm, der bliver brugt til en effektiv håndtørrer, koster langt mindre, end papirhåndklæder gør –Læs mere her