Et godt indeklima og gode vilkår i virksomheden er vigtigt for medarbejderne

Følgende er sponsoreret indhold

Når du er på arbejde, skal inde miljøet helst leve op til nogle ret høje krav, som gør din arbejdstid så let som muligt for dig som ansat. Det kan være utroligt svært at opretholde en høj arbejdsmoral, såvel som en høj arbejdseffektivitet, hvis indeklimaet ikke er af god nok kvalitet. Det kan blive svært at koncentrere sig, og tankerne glider i højere grad over på indeklimaet, og hvordan det ikke helt er, som du måske kunne ønske dig det. Her er der nogle gode tips til at få et bedre indeklima på arbejdspladsen.

 

De rette temperaturer er en nødvendighed

Der er nogle situationer, hvor det er okay at svede, som f.eks. efter en løbetur, ligesom der er nogle situationer, hvor det er okay at fryse – her kunne et eksempel være under leg i sneen med børnene. Men arbejdspladsen har ingen plads på nogle af de lister. På arbejdspladsen skal temperaturen være i orden, så medarbejderne hverken bliver forstyrret af svedeture eller kuldegys. Derfor er de toptimalt for alle parter, hvis de er installeret et ventilationssystem, der gør det muligt at kontrollere temperaturerne på kontoret og andre arbejdslokationer – de ansatte får bedre forhold, og ejerne får mere effektive ansatte.

 

Renlighed bør være et menneskekrav på arbejdspladsen

Det kan slet ikke sættes spørgsmålstegn ved, at det kan forlanges fra de ansattes side, at der er rent, der hvor de arbejder. Det er ikke menneskelige forhold at sidde og arbejde ved et skrivebord, hvor man nærmest kan se støvet ligge i lag. Det samme gælder for ting som skadedyr o.l. Der er ingen ansatte, der skal forstyrres af hvepse, væggelus osv. – så er det bare med at få fat i skadedyrsbekæmperen.

 

Er der madordning, skal maden være i orden

”Uden mad og drikke duer helten ikke.” Sådan lyder den kendte talemåde, som du sikkert har hørt for, og den indeholder en hel del sandhed. En stor del af den energi vi mennesker skal have, kommer igennem vores føde – så er det arbejdspladsen, der står for maden i en madordning, er det nødvendigt, at der bliver sørget for, at maden er næringsrig nok til, at den giver de ansatte den rette energi og mæthed, det kræver, for at de kan forsætte arbejdsdagen. Ellers kan man som arbejdsplads risikere, at de løber tør for energi i løbet af dagen – det minimerer effektiviteten!