Få effektiv og miljøvenlig energi med en varmepumpe

Miljøet er på alles læber. Nogle kalder det for den største udfordring, som menneskeheden nogensinde har stået overfor. Det er en af de konflikter, som ikke kan løses af enkelte mennesker, men kræver en indsats fra alle. Du har sikkert fået at vide, at Danmark er foregangsland på klimafronten, men selvom vi er det, er vi bagud i forhold til klimamålene. Hvis vi skal nå i mål, skal vi alle sørge for, at vi er gode mod miljøet. Det betyder, at vores energi skal være bæredygtigt. En af de løsninger, som gør en forskel, er at få installeret en varmepumpe af din lokale blikkenslager.

Varmepumper udnytter naturens egen energi

Det, der gør varmepumpen god mod miljøet, er, fordi varmepumpen bruger naturens naturlige energi. Den bruger varmen fra sine omgivelser og omsætter det så i områder, der har en for lav temperatur. Det er faktisk et omvendt køleskab, fordi det fungerer på samme måde, men varmer op i stedet for at køle ned. Varmepumper kræver også elektricitet, men er typisk ret effektive i forhold til, hvor meget varme, du får ud af elektriciteten, den bruger. Det kan du se med COP-tallet. Et COP-tal på 2 betyder, at den giver 2 gange så meget varmeenergi, som elektrisk energi, den bruger. Hvis du ringer til din blikkenslager og skifter det miljøsvinende oliefyr ud med en varmepumpe er der ovenikøbet penge at spare.

Din elregning bliver mindre

En anden god grund til at ringe til din blikkenslager og få installeret en varmepumpe er økonomien. Blikkenslagerens betaling er hurtigt tjent igen gennem elregningen. Du vil typisk spare halvdelen af din elregning, hvis du har en varmepumpe i stedet for et oliefyr. Og det ændrer sig ikke foreløbigt. Der er mere fokus på miljøet end nogensinde, og det betyder, at miljøvenlige kilder bliver foretrukket i fremtiden. Derfor vil du tjene flere penge jo hurtigere, du får en varmepumpe.

Hvordan vælger du din blikkenslager?

Der er kort fortalt ikke mange gode grunde til ikke at vælge en varmepumpe. Der er dog også ting, du skal tænke over, når du vælger din blikkenslager. Det er en større installation, så sørg for, at din blikkenslager har en stor erfaring og er kendt for sin omhyggelighed. Det bedste sted at starte er ved at ringe til din blikkenslager, så du kan få fornemmelse for, hvilken varmepumpe du skal have. Det giver også et godt indblik i serviceniveauet hos virksomheden.