Få færre sygedage på arbejdet

Døjer du ofte med, at næsen klør, og forkølelsen sidder godt i halsen på dig igen og igen? Så kan du her få råd til, hvordan du bedst muligt kan undgå den forkølelse, som aldrig går helt over, og som gør, at du er nødt til at tage sygedage fra arbejde.

Råd til forebyggelse af forkølelse

Når vi går fra vinter til forår eller sommer til efterår, så ved vi på forhånd, at mange bliver syge med forkølelse eller influenza (læs mere om influenza – klik her). Og det sidder længe i halsen og kommer i mange tilfælde også tilbage igen. Du slipper faktisk aldrig helt af med det. Men nu kan du få råd til, hvordan du bedst kommer forkølelsen til livs:

  1. Motion: Sørg for at få motion, da det er med til at opbygge et stærk immunforsvar, som skaber bedre forudsætninger for, at du ikke har så let ved at blive syg. Et øget blodomløb, som du får ved at dyrke motion, medvirker til bekæmpelse af forkølelse.
  2. Få en god søvn: Søvn er meget vigtigt for immunforsvaret, som motion også er det. Du skal helst have 7-8 timers søvn – ellers er risikoen for at blive smittet af andre med forkølelse større. Hvis du uheldigvis er blevet ramt, så vil søvn også være din medicin til at komme på højkant igen.
  3. Rene hænder: Selvom det ikke er til at se, så får vi mange bakterier på hænderne hver dag. Når du bruger din computer, mobil, trykker stop på knappen i bussen og så videre. Husk derfor at vaske hænder grundigt og ofte for at undgå sygdom.
  4. Ikke pil dig i ansigtet: Som nævnt kan du have mange bakterier på hænderne i løbet af en dag, og hvis du så sidder og piller dig i ansigtet, vil bakterierne også sprede sig dertil. Har du rørt bakterier, hvor nogle har været forkølet, så smitter det især, hvis det kommer i nærheden af øjne eller næse.

Husk at tage en slapper

Det er videnskabeligt bevist, at vi mennesker kan blive syge, hvis vi har for meget at lave og føler, at vi er stressede. Så det er vigtigt, at du engang i mellem trækker stikket og kobler helt af.