Få mere motion ind i hverdagen på arbejdet

Der er mange af de dage, hvor I sidder og sveder på kontoret og har hovedet inde i computeren. Det er godt for virksomhedens drift og udvikling af medarbejderne, men menneskers kroppe er ikke rigtig bygget til stillesiddende jobs. Derfor er det særligt vigtigt at få den motion, vi kan få i løbet af den dag, også når vi har fri. På den måde kan vi gøre vores kroppe mere robuste mod smerter. Men hvordan indfører vi det på arbejdspladsen? Det kan du blive guidet til i dette indlæg.

3 råd til motion i hverdagen

Man kan komme ind i en ond cirkel, hvor man sidder ned hele dagen ved computeren og kun får motion ved at rejse sig efter kaffe og gå på toilettet. Og når man kommer hjem, er man helt udmattet, så man ringer efter take away mad og ligger på sofaen resten af aftenen. Man bliver doven af at lave ingenting. Og den cirkel skal du ud af nu, ellers kan det få helbredsmæssige konsekvenser. Her er 3 råd til, hvad I kan gøre for at få mere motion i hverdagen:

  1. Rejs dig op 3 gange eller mere i løbet af dagen og arbejd. Bare det at stå op kan give motion. Det er også godt for muskler og led at komme op at stå. Du kan nøjes med at gøre det 10 minutter ad gangen. Bare du gør det.
  2. Gå en tur i frokostpausen. Det tager måske højest 15 minutter at spise din mad, og så er der 15 minutter igen. Tag en kollega med ud og gå en tur om bygningen. Så får i frisk luft til hovedet og motion.
  3. Indfør morgengymnastik hver mandag. Mandag morgen er hård at komme i gang med rent mentalt. Men så kunne man starte på en sjov måde med morgengymnastik. Det vil være en god investering, som kan gøre medarbejderne mere friske til arbejdet efterfølgende.

Tag medarbejderne med på vandretur eller på udflugt

Medarbejderne har godt af personalepleje og oplevelser sammen uden for arbejdet. Hvis det skal forenes med motion, kunne du tage dem med ud til et bakke- eller skovområde på vandretur. Der kan medarbejderne få god motion og en udfordrende tur. I kan også tage til en kyst eller strand og lave forskellige aktiviteter der. Skal I bruge udstyr til det, kan I se mere her.