Få mere overskud til at være en god kollega

Når du arbejder på en arbejdsplads, er du med til at påvirke energien der. Det er vigtigt med god energi og et godt arbejdsmiljø, hvis alle skal få noget godt ud af dagen og være effektive. Det er altid lettest at komme med god og positiv energi, hvis du har masser af overskud og er ved godt mod. Men hvordan kan du egentlig få mere overskud, så du kan være en god kollega?

Giv dig selv pauser

Hvis du skal kunne møde overskudsagtig op på arbejde, kræver det også, at du nogle gange giver dig selv nogle pauser. Du får overskud af at prioritere dig selv. Du giver dig selv pauser ved at lave noget, der får dig til at slappe af og være glad. Det kan være alverdens ting, men det vigtigste er, at du ikke tænker på praktiske ting eller arbejde imens. Det kan være alt fra at tage ud og få en massage til at holde brætspilseftermiddag med dine venner.

Handl ind én gang om ugen

Du kender måske det med, at du render frem og tilbage til supermarkedet mange gange om ugen. Det kan hurtigt tage meget af din tid, hvis du handler ind flere gange om ugen. Hvis du i stedet handler ind én gang ugentligt, skal du ikke tænke mere på det resten af ugen. Det giver dig mere tid og derfor mere overskud. Hvis du har planlagt alle ugens måltider på forhånd, skal du heller ikke bekymre dig om det hver dag. Så gør dig selv den tjeneste at handle stort ind én gang om ugen, hvor du køber alt fra kattemad til toiletpapir.

Hvis du vil gøre det endnu nemmere for dig selv, kan du handle ind online og få det hele leveret til døren. Det er en rigtig smart løsning, hvis du i forvejen er sent hjemme og gerne vil spare så meget tid som muligt.

Lav dig selv en god morgenrutine

Din morgen har stor betydning for resten af din dag og dit humør. Derfor er det vigtigt, at du har dig en god morgenrutine, der gør dig i godt humør, så du kan dukke glad og positiv op på arbejde. Det kan f.eks. hjælpe at stå lidt tidligere op, så du ikke skal stresse rundt. Desuden er det værd at bruge tid på en god og mættende morgenmad, så du får masser af energi.