Få styr på dit lager en gang for alle

Sponsoreret indhold

Hvis du arbejder i shippingbranchen eller på anden måde beskæftiger dig med vareforsendelser, så ved du sikkert godt, at det er bydende nødvendigt at have et velfungerende lager. Ellers bliver det tæt på umuligt at få varerne ud til kunderne i ordentlig tid, og forsinkelser og fejlsendte pakker skal holdes på et absolut minimum, hvis man gerne vil klare sig inden for en til tider ganske hård branche. Derfor er det vigtigt, at du får styr på lageret en gang for alle, og det kan du læse mere om her.

 

Find de rigtige reoler

For at et lager skal fungere ordentligt, er det naturligvis vigtigt at have gode hylder, som varerne kan stå på. Man kan godt klare sig med papkasser et lille stykke hen ad vejen, men det er sjældent noget, der holder i længden. Derfor bør din førsteprioritet være at udarbejde et hyldesystem, som kan fungere godt for dig og dine medarbejdere. Til det bør du anskaffe dig nogle ordentlige hylder og gerne stålreoler. De er nemme at danne sig et overblik over på en hektisk arbejdsdag og er lette at gøre rent for det travle rengøringspersonale. En stålreol kan visse steder også fås lidt billigere end tilsvarende modeller i træ, og det er jo altid rart at kunne frigøre nogle penge til andre formål.

 

Invester i en gaffeltruck

På et større lager er en gaffeltruck tæt på uundværlig, hvis du vil få sendt varerne ud i ordentlig tid og desuden skåne dine medarbejdere for tunge løft. Gaffeltrucken er heldigvis ikke særligt svær at betjene, og på trods af at den ikke er ret stor, kan den bære en tung vægt. Hvis du ikke er sikker på, om en gaffeltruck er noget for dig, kan du eventuelt starte med at leje en og så vurdere, om den gør en forskel på dit lager.

 

Sørg for at ansvaret er klart fordelt

Driften af et succesfuldt lager kræver om noget samarbejde, og derfor er det nødvendigt, at den enkelte medarbejder er fuldstændig klar over, hvad arbejdsopgaverne er. Det kan til enhver tid anbefales at have en hovedansvarlig eller koordinator, som så kan fordele opgaverne mellem de andre ansatte. Hvis du sørger for at være klar i dine udmeldinger omkring ansvaret, kan du slippe for en masse rod og forvirring, og det kan kun være til fordel for lageret i det lange løb.