Giv plads til fordybelse

Det føles så syndigt at dovne den på sofaen foran Netflix, men hvordan får du slappet ordentligt af i en travl hverdag, når du fyldes med dårlig samvittighed det sekund du lægger dig til rette? Lad dig inspirere til, hvordan du får passet afslapning ind i dit liv og dit hjem. 

Hyggekrog

En del af den dårlige samvittighed er i virkeligheden centreret om tv’et og sofaen. Den kombination er indbegrebet af dovenskab, har vi mennesker bestemt, og dovenskab er dårligt, det har vi også bestemt. 

Så hvis du ikke kan slippe den dårlige samvittighed omkring sofaen og tv’et, så lav en hyggekrog med en god madras, fyld den med Hay puder og voilá! En hyggekrog med plads til fordybelse. Har du børn og deler hyggekrogen med dem, så lærer du også dine børn at slappe af og fordybe sig. 

Hængekøje

Har du en have så køb en hængekøje. En solseng virker ikke helt lige så godt, men i en snæver vending så går det. Det er ikke en opfordring til at tage solbad som sådan, men mere at du ved at fjerne dig selv fra huset og alle dets gøremål og ud i haven, giver slip på alt det du bør lave indenfor. Giv dig selv ”fri” til at ligge i hængekøjen i en halv til en hel time. Sæt en alarm, der er risiko for at du blunder lidt, hvilket er helt på sin plads, mennesker får generelt for lidt søvn. 

Hængekøjen er et af de få møbler, hvor vi 100% accepterer at når man ligger der, så foretager man sig ikke noget praktisk. 

Hobby

Få dig en afslappende hobby, hvor du ikke skal præstere noget. Det kunne være at lægge puslespil, lægge kabaler, eller andet, hvor det ikke gælder om at dygtiggøre sig, men kun om at bruge tid på noget, mens vi slapper af. 

Vi lever i en verden, hvor vi hele tiden skal præstere. Afslapning bliver ofte sidestillet med dovenskab, og vi bliver nødt til at omdøbe afslapning med andre ord og begreber, som vi bedre selv kan acceptere at vi bruger tid på. 

Derfor skal din hobby helst være uden den store indsats. Du skal kunne starte og stoppe som det passer dig, du skal ikke være ude på at dygtiggøre dig, du skal bare være til og nusse med den hobby, der passer bedst til dig.