Gode råd til dit næste boligkøb

Har du gået og set på en bolig, men du ved ikke, om det er boligen for dig og din familie, eller hvordan du skal starte eller slutte boligkøbet, så kan det være, at du har brug for en boligadvokat til at få købet til at gå igennem.

 

Hvilket behov har du nu og i fremtiden?

Selvom du har udset dig en bolig, bør du overveje, hvor realistisk boligen er for dine fremtidsplaner. Det kan godt være, at du elsker beliggenheden, men hvis størrelsen ikke passer til de planer, du har vedrørende børn de næste par år, er det nok ikke boligen for dig. Du skal gerne tænke 10-15 år frem, når du leder efter en bolig.

 

Køb af bolig

Det kan godt virke som en uoverskuelig proces, når du skal i gang med boligkøbet, og derfor kan en boligadvokat være behjælpelig til at få styr på alle de juridiske aspekter af købet, så du har mindre at bekymre dig om. På den måde vil du have lettere ved at overholde vigtige deadlines, og købsaftalen vil blive læst og sikret.

 

Salg af bolig

Hvis du allerede ejer en bolig, og du planer om at flytte til en ny bolig, kan du igen drage fordel af at bruge en boligadvokat. En boligadvokat kan nemlig også bruges til salg af boliger. En boligadvokat til salg af boliger vil især være relevant, hvis du har planer om at sælge din bolig uden en mægler, da du så altid har nogen at gå til, hvis du har brug for juridisk rådgivning.

 

Økonomisk rådgivning

Når du skal til at købe en bolig, vil du som regel have brug for at optage et lån for at have råd til boligen. Derfor er det vigtigt, at du opsøger økonomisk rådgivning, så du er sikker på, at du har råd til at bo i din nye bolig. Der er ikke meget ved at flytte ind i drømmehuset, for så senere at blive tvunget til at flytte ind i noget, der er billigere. Det kan altså godt være, at du bliver nødt til at indgå et kompromis, hvor beliggenheden eller størrelsen på boligen ikke bliver helt efter dine ønsker. Dette kan være nødvendigt for, at du har råd til boligen. Hvis du går på kompromis med størrelsen, kan du eventuelt undersøge muligheden for at lave en tilbygning senere hen, inden du køber boligen.