Gode råd til husejere før vinteren

Mørkere morgener, køligere vejr er alle indikatorer på, at vinteren nærmer sig med hastige skridt. Hvis man er husejer, vil man være interesseret i at vedligeholde både hus og have således, at disse ikke lider skade. I det følgende kan man tilegne sig gode råd i relation til, hvad man bør sikre sig, inden vinteren for alvor melder sin ankomst.

Generelle råd

Vinter er synonym med is og sne. Her skal du være opmærksom på at flisebelægningen kan lide skade af saltningen, når man rydder sne. Dog findes der flere alternativer til salt, såsom CMA og kaliumformiat, som samtidigt kan betegnes som relativt miljøvenlige former for tømiddel. Ønsker man helt at spare sig for denne pligt og bruge sin tid andetsteds, kan man nemt vælge at få snerydningen udført af en professionel udbyder. Du kan evt. se mere under snerydning priser her.

Dette bør du gøre for at undgå fugtskader

Fugtskader er enhver husejers mareridt, og disse kan være samtidigt være en meget dyr affære. Et af de vigtigste tiltag, man som husejer kan gøre sig, er at tjekke vinduernes stand. Noget af det første man bør tjekke ved vinduerne, er listerne. Er disse ikke tilstrækkeligt tætte kan dette bevirke trækscener, hvilket resulterer i en markant dyrere varmeregning, og det ønsker man ikke. Dernæst kan utætheder af vinduer også medføre fugtskader, som i det værste tilfælde kan føre til råd. Derfor er det vigtigt, at man som husejer får tjekket sine vinduer, inden vinteren står for døren. Udover tjek af vinduer er det mindst lige så vigtigt at tjekke husets tagrender. Man bør som hovedregel huske at tjekke husets tagrender flere gange årligt og gerne op til vinterperioden. Hvis man skulle være så uheldig at være indehaver af utætte tagrender, vil det være vigtigt at få disse udskiftet, da det kan lede til fugtskader på både facade og udhæng.