Gør din post som bestyrelsesmedlem mere sikker med en bestyrelsesansvarsforsikring

Når man sidder i bestyrelsen hos et selskab, så har man en hel del ansvar. Selvom det kan være fedt at have ansvar for mange ting, så er det også vigtigt, at man sikrer sig. Det er ikke altid, at alt forløber lige godt, og man kan risikere, at kreditorer sagsøger. I en sådan situation, kan det ende med at gå ud over dem, som sidder i bestyrelsen. Derfor kan man med fordel dække sig med en bestyrelsesansvarsforsikring, så man er sikker, hvis nu man skulle støde på en utilfreds kreditor. Forsikringer er altid en god idé, da det kan give en mere tryghed og sikkerhed, samtidig med at det kan spare dig for en hel del penge, hvis du støder på problemer. Man bør derfor stærkt overveje at investere i en sådan forsikring, hvis man sidder i bestyrelsen et sted.

3 gode grunde til, at man bør få sig en bestyrelsesansvarsforsikring

Der er mange gode grunde til, at man bør sikre sig selv, hvis man sidder i bestyrelsen ved et selskab. Hvis man ikke allerede har en bestyrelsesansvarsforsikring, så bør man helt sikkert overveje det. Her er der 3 gode grunde til, hvorfor du som bestyrelsesmedlem bør få dig en forsikring.

  1. Ansvaret som bestyrelsesmedlem. Når man er med i en bestyrelse, så har man enormt meget ansvar liggende på sine skuldre. Det betyder, at det ikke kun er de positive ting, man har ansvaret for, men også de negative ting. Det kan derfor have en stor betydning for en selv, hvis der kommer problemer. Man kan risikere selv at blive sagsøgt, og har man ikke en god forsikring, så er det ens personlige indtjening, som går til det. Det kan hurtigt blive en dyr affære, og derfor er det en stor fordel at være dækket af en forsikring, hvis uheldet rammer, så man ikke skal dække omkostningerne for sine egne penge.
  2. Du kan blive dækket for helt op til 5 mio. Når du får en bestyrelsesansvarsforsikring, så kan du få en personlig dækning på op til 5 mio. kroner. Det kan betyde rigtig meget, hvis man kommer ind i en grim sag, hvor der skal lægges en del penge ud. Det er de færreste, som selv ligger inde med 5 mio. kroner, som man lige kan smide, og derfor er det altså mange penge, man sparer, når man forsikrer sig selv.
  3. Det er din egen personlige dækning. Når du er med i bestyrelsen, er du også involveret i nogle selskabers beslutninger. Det er en stor del af sig selv, man giver, når man er med i en bestyrelse og skal træffe beslutninger på vegne af et selskab. Derfor kan det også have store personlige omkostninger, hvis der opstår utilfredshed. Man løber altså en stor personlig risiko, som kan resultere i, at man selv mister rigtig meget i sidste ende. Derfor bør man altså forsikre sig selv, når man sidder i bestyrelsen, da man på den måde undgår, at der opstår problemer, som kommer til at gå ud over ens personlige privatliv.