Guide: Sådan holder du dit hjem fri for tyveknægte

Det er de færreste mennesker, der har lyst til at komme hjem til et halvtomt og gennemrodet hus. Dette er nemlig et tegn på, at der har været uønsket besøg i hjemmet. Det er aldrig rart at forestille sig, at et andet menneske har kigget i ens private sager, og det er derfor bedst at sikre sig mod indbrudstyve, inden de når at komme indenfor. Her er der nogle ret simple ting, som du kan gøre, hvis du ønsker at gøre noget allerede nu.

Første step: Installer alarmer

Føler man sig særligt udsat, kan det være en god idé at installere en alarm i hjemmet. Alarmen går i gang, når der er bevægelse, og du vil derfor let kunne registrere, om en tyv har sneget sig ind. Dette er både en sikkerhed til, når du er hjemme – samt når du er ude at rejse. Politiet bliver automatisk tilkaldt, og der er derfor en større chance for, at man får fanget tyvene, inden de når at stikke af.

Andet step: Tjekke vinduer og terrassedøre

Når der ikke er nogen hjemme, er der ikke nogen grund til, at vinduer og terrassedøre er åbne. Dette vil blot tiltrække tyve, og det er derfor vigtigt, at du husker og lukke disse. Ligeledes er det vigtigt også at have ordentlige låse på terrassedøre, fordi terrassedøren for en indbrudstyv er den oplagte indgang.

Tredje step: Få naboen til at holde øje

Når man rejser, kan det være en fordel at få naboen til at holde øje med huset. Sker der noget mistænkeligt, kan de ringe til politiet, og på den måde kan du være heldig at undgå indbrud.

Fjerde step: Lås dine døre ordentligt

Som sagt er det vigtigt, at alle indgange er omhyggeligt låst. Hos låsesmede kan man få tilbudt forskellige låse, hvor det bedste naturligvis er at vælge den sikreste løsning. Til de forskellige låse hører der nøgler med til. I forbindelse med dette kan det også være en fordel ikke at have for mange kopier liggende af nøglerne. Jo flere nøgler, der er, jo større chance er der for, at en forkert person kan få fat i en nøgle og låse sig ind.

Invester i en nøgle fra Ruko eller Abloy

Med nøgler fra Ruko eller nøgler fra Abloy er du garanteret en nøgle af god kvalitet. Overvej også gerne grundigt, hvilke af ovenstående løsninger, som du vil benytte dig af. Byens Låseservice beliggende i Århus kan klare det hele for dig.