Guide: Sådan vælger man det rigtige CMS system

Hvis man skal i gang med at opbygge en ny hjemmeside, kan det være svært at komme i gang og vælge den rigtige platform. Derfor er det en fordel at bruge et CMS, som gør det muligt for alle uden programmeringsbaggrund at opbygge en hjemmeside – og uden brug af kodning. Med et sådant system er man nemlig sikker på, at det er nemt at håndtere for brugeren, og man kan skabe nogle fede og unikke ting ved hjælp af forskellige skabeloner og moduler, så man nemt og hurtigt kan tilføre og vedligeholde det valgte indhold på siden.

 

Det kan være svært at finde ud af, hvilket CMS system man skal vælge. Det første man bør overveje er, hvilke behov virksomheden har samt hvilke krav der stilles til den hjemmeside, som gerne skal blive et resultat af arbejdet og overvejelserne. Det kan være at virksomheden har brug for en lille og enkel hjemmeside, som er let af opdatere eller en større hjemmeside med mange informationer og muligheder, som man skal bruge længere tid på.

 

Closed Source og Open Source

Når man snakker om CMS systemer, kan man inddele det i to typer – Open Source og Closed Source. Det lukkede system er ejet af en virksomhed, hvor brugerne ikke har adgang til de kodninger, som ligger bag. Det betyder, at det kun er ejeren selv og personer med tilladelse, som kan opdatere eller udvikle systemet og skabelonerne.

Ved det åbne system, er programmeringskoderne tilgængelige for alle, så alle designere og udviklere har mulighed for at udvikle på programmerne. Dette er til glæde for alle forbrugerne, fordi der findes et væld af forskellige temaer, moduler og plugins, som gør udvalget større og dermed øger chancen for at opnå det ønskede resultat.

 

Hvis det er første gang man skal give sig i kast med at lave sin egen hjemmeside anbefales det, at man bruger WordPress. Det er nemlig et utrolig brugervenligt system, som har et stort udvalg af temaer og plugins, så man kan bygge sin hjemmeside op efter sin egen smag og sine egne krav.

 

Det fremtidssikre valg

Ønsker man derimod et mere moderne, skalerbart og fremtidssikkert valg, bør man vælge Umbraco. Dette er Open Source, som betyder, at der ikke er nogle omkostninger til licens eller oprettelse. Derudover er det nemt at benytte, og man får et stort udvalg af designmuligheder, så alle idéer kan realiseres. Når man laver en hjemmeside i dag, kan man lige så godt fremtidssikre den fra start. Ved at vælge Umbraco CMS sikrer man sig, at man bygger sin website på et fremtidssikkert fundament. Man har hele tiden muligheden for at udvikle siden til det bedre på en nem og overskuelig måde, så man hele tiden kan holde sine besøgere opdateret. Læs mere om Umbarco her