Har din virksomhed god ventilation?

Er godt og sundt indeklima er ikke bare behageligt. Det er også med til at skabe tilfredse medarbejdere, som igen, giver færre sygedage. Et dårligt indeklima kan også være dårligt for din forretning. Men hvor stor betydning har den gode luft egentlig? Og hvordan skaber men de bedste forhold for ens medarbejdere?

Den rigtige ventilation til din virksomhed

Det er vigtigt at finde den korrekte ventilationsløsning for dit firma, selvfølgelig for at skabe et godt arbejdsmiljø for dine ansatte, men også for at optimere energiforbruget i virksomheden. Det kan derfor være smart at lave en helhedsvurdering af virksomheden.

Hvis din virksomhed har brug for en gennemgang af jeres ventilations system, så er det en god ide at få lavet en helhedsvurdering af virksomheden, for at finde den mest optimale løsning, både miljømæssigt og økonomisk. Der kan også være penge at spare på det statslige energitilskud.

Dårlig udluftning giver hovedpine og træthed

Afhængigt af virksomheden, skal der vurderes hvilken form for ventilation der er den bedste. Man får ikke et godt indeklima uden ventilation, og desværre er der ikke altid udluftning nok. Udluftning kan skabe en gennemstrømning af luft samt varierende temperaturer. Det er vigtigt at en medarbejder har god luft at arbejde i, da det ellers kan give hovedpine, træthed og andre uønskede symptomer.

God luft fremmer godt arbejde. Det skal derfor vurderes om det kan være nødvendigt med et mekanisk ventilationssystem, som kan udskifte luften mere effektivt end en almindelig udluftning kan.

God ventilation behøver ikke at være forbundet med støjgener, de fleste ventilationssystemer er støjsvage, så du næsten ikke kan høre dem. En ekstra bonus er at der for mange vil være penge at spare på el- og varmeregning med et velkørende ventilationsanlæg.

Et ventilationsanlæg gør at det er nemmere at have en stabil varme i rummet. Hvis medarbejderne samtidig er mindre syge, og har lavere sygefravær, så kan det at investere i god ventilation være en rigtig god investering for virksomheden. Det skal ses som en langtidsinvestering, som på sigt kan tjene sig selv ind og forbedre virksomhedens økonomi.

Brugen af ventilationssystem på arbejdspladsen

Der findes forskellige ventilationssystemer til forskellige virksomheder, og man kan finde specielt opbyggede anlæg, som passer ind hvor man ønsker det som virksomhed. Der findes både anlæg som kan placeres inde og ude, alt efter virksomhedens specifikke behov og ønsker.

Anlæggene er oftest udstyret med en særdeles simpel betjeningspult, så det er nemt og ligetil at justere temperaturen og ventilationen.

Det er vigtigt at man overvejer hvilken slags virksomhed man til dagligt driver inden man kaster sig ud i et køb af ventilationssystemer. Der findes nemlig forskellige løsninger indenfor komfortventilation, der er specielt sammensat til forskellige erhverv.

Er der tale om udskiftning af luft i produktionshaller på maskinfabrikker, så er det én slags anlæg man skal bruge. Er der derimod et ønske om udskiftning af luft på et kontor, i en skole eller lignende, så er der automatisk andre behov, og så vil ventilationssystemet også være anderledes.