Har du hovedet i skyen?

Er du systemadministrator, udvikler eller på anden vis IT professionel? Så ved du også hvor vigtigt det er at holde dine kompetencer ved lige og følge med udviklingen på flere fronter, dadet kan være svært at spå om hvad der bliver ”det nye sort” inden for teknologien over de næste 5 år. 

Skyen er kommet for at blive

Cloud-baseret databehandling har aldrig været mere brugt end det er i dag. Der findes mange udbydere, og en god del af dem, forsøger at låse dig til deres øvrige produkter, ved at deres cloud-service ikke kan bruges til databehandling af andet end deres egne systemer, eller også er de låst til en type operativsystem osv. Det er der naturligvis både fordele og ulemper ved, men sidder du i en virksomhed, som benytter sig af forskellige operativsystemer til forskellige typer af opgaver, kan det nemt blive frustrerende ikke at have et samlet cloud-system til dette. 

Det kan være svært at overbevise ledelsen, om at skulle skifte til en anden cloud-service, eller at skulle have endnu et system, fordi det eksisterende ikke understøtter de nye tiltag du er ved at implementere. 

Vælg den rette service

Skal du til at vælge cloud-service, så se dig om efter en service, som du vil kunne bruge, selvom du engang i fremtiden skal skifte job. Se på, hvad branchestandarden er i den type virksomheder du ønsker at arbejde i. 

Du kunne overveje at tage nogle kurser i Azure, som er Microsofts svar på en cloud-baseret databehandlingssystem. Det udmærker sig ved at understøtte alle operativsystemer og kodesprog. Og så er mange større entrepriser generelt set glade for Microsofts økosystem. Dog er Azure fuldt skalerbart og kan bruges både af små og store virksomheder, og det kan derfor fint vokse med virksomheden, hvis den allerede bruger Azure mens virksomheden er lille. 

Tag ejerskab

Uanset hvad du vælger, så tag ejerskab på din beslutning, og sæt dig ordentligt ind i tingene. Hvis du har styr på det du har valgt, kan argumentere hvorfor, og udstråler tillid til det valg du har truffet, vil du også overbevise folk omkring dig om, at det er den rette beslutning, der er truffet.  

Tager du ejerskab på beslutningen og påtager dig ansvaret, giver du dine medarbejdere, kolleger og ledelsen ro i sindet, ved at du udviser så stor tiltro til valget, at du vil stå på mål for det.