Hent 3 boligvurderinger

Der kan være store forskelle på boligvurderinger, selv fra lokale mæglere der kender området godt.  Der kan også være store forskelle på ejendomsmæglerens salær – om de tilbyder ”solgt eller gratis”, om hvor store markedsførings-udgifter de anbefaler, varigheden for formidlingsaftalen mv. Men hvis mægleren ved, at han/hun er i konkurrence med 1-2 andre ejendomsmæglere, kan du være mere tryg ved, at du tilbydes rimelige vilkår for salget af din bolig.

Priskonkurrence

Det kan godt betale sig at benytte en tjeneste til at hente 3 boligvurderinger, hvor man med få klik inviterer 3 lokale ejendomsmæglere hjem, hvor de foretager en vurdering af boligen, såvel som komme med et tilbud på at sælge boligen, den såkaldte formidlingsaftale.

Hvis du opretter din bolig gennem en sådan tjeneste, så ved ejendomsmæglerne fra starten, at de ligger i konkurrence om, at vinde din bolig. Derfor vil du alt andet lige blive tilbudt mere rimelige vilkår, end hvis mægleren får indtryk af, at han/hun er den eneste på sagen. Dertil kommer, at du slipper for selv, at finde og kontakte 3 forskellige mæglere.

Lokal ejendomsmægler

Man bør altid gå efter en lokal ejendomsmægler. Det kræver rundigt lokalkendskab at sælge din bolig bedst muligt. Købere kan have mange spørgsmål til institutioner, lokalplaner, handlemuligheder og fritids-og sportsaktiviteter, som en udenbys mægler vil have svært ved at svare på. Jo bedre ejendomsmægleren sælger boligen og dit nærmiljø, jo mere får du for din bolig

EN lokal ejendomsmægler vil ofte også have et køberkartotek med købere på jagt efter boliger i specifikke områder – du kan være heldig at få solgt boligen lynhurtigt på denne måde.

Gør boligen klar til boligvurdering

Men inden du inviterer ejendomsmæglerne hjem, bør du have gjort forarbejdet grundigt. Sørg for, at boligen står pænt, og all skønhedsfejl er fixet.  Er der huller i soklen, er malingen faldet af, står der ting til opbevaring eller udsmidning og flyder – så sørg for at ordne det. Det er meget vigtigt at boligen, inde som ude, står så pænt som muligt.

Inde er det vigtigt at væggene r nogenlunde nymalede, at der står minimalt med pyntgenstande, og lyset kommer ind bedst muligt. Sørg for at lufte ud og rengør hele bolgien. Et gammelt trick er også at have bagt boller lige inden en fremvisning. Det kan være god idé også selvom det ”bare” er ejendomsmægleren der skal fremvises til.

Sælg boligen til ejendomsmægleren

Hvis du vil sikre dig, at ejendomsmægleren leverer en god indsats, og er motiveret til at hente en god pris for din bolig, kræver det, at han/hun også tror på projektet. Derfor er det vigtigt at du betragter ejendomsmægleren som en køber der besøger dit hjem første gang. I sidst ende handler det om at ejendomsmægleren skal sælge boligen til højeste mulige pris, for så lavt et salær som muligt. Det kan kun lykkes såfremt din bolig virker som ”let” opgave for ejendomsmægleren.