Alt du skal vide om VVS-arbejde

Mange mennesker tror fejlagtigt, at kun en autoriseret VVS’er må udføre VVS-arbejde. Det er dog ikke sandt. Der er mange opgaver, du selv kan klare, men der er stadig nogle opgaver, der kræver en fagmand. Årsagen hertil er, at nogle opgaver kan være farlige, så for at have en høj sikkerhed, er der lavet love, der fortæller, hvad du må lave, og hvad du ikke må. Vil du høre mere, så læs med her.

Hvad må jeg ikke?

Der er hovedsageligt tre ting, du ikke selv må ordne:

  1. Gasinstallationer
  2. ændre eksisterende installationer
  3. udføre kloak- og afløbsarbejde

Hvis gasinstallationer mislykkes, så kan der enten ske eksplosioner eller udsivning af kulilte. Disse to ting kan være meget farlige, og derfor er det vigtigt, at det er en fagmand, der udfører arbejdet med gas. På den måde opnås der også den rette kvalitet og sikkerhed.

Derudover må du ikke selv ændre eksisterende installationer, hvilket betyder, at du ikke må udskifte en vandhane med en anden type armatur. Samtidig må du ikke arbejde med brugt vand, da der er risiko for rotter og miljøskade, og derfor skal du også overlade kloakarbejde til en VVS’er eller kloakmester. Har du brug for at få lavet en af ovenstående ting, kan du få billig VVS i Nyborg på Fyn.

Hvad må jeg?

Der er mange ting, du ikke må ordne selv, når det kommer til VVS-arbejde, men der er alligevel en del ting, du gerne må. Du må eksempelvis:

  • tilslutte blandingsbatteri
  • skifte toilet
  • skifte armaturer
  • tilslutte opvaskemaskiner
  • tilslutte vaskemaskiner
  • udskifte pakninger

Dog er der mange af disse ting, der kræver en vis viden. Derudover er det en god idé at være sikker på, at du har det rette værktøj. Hvis du er i tvivl, er det altid bedre at kontakte en fagmand én gang for meget, end én gang for lidt.

Fordele ved at bruge en autoriseret VVS’er

Der findes en lang række fordele ved at vælge en autoriseret VVS’er frem for at klare arbejdet selv. Eksempelvis får du reklamationsret, så du får hjælp, hvis noget skulle gå galt. Derudover værner langt de fleste professionelle om sikkerheden og kvaliteten, så du kommer ikke til at gå på kompromis. Hvis du forsøger dig med VVS-arbejde, og det går galt, er det vigtigt, at du hurtigst muligt kontakter en VVS’er, så de kan udbedre skaden.