Hold dine medarbejdere motiverede  

Uden glade og engagerede medarbejdere vil din virksomhed ikke være en succes. Derfor er det alfa omega, at du giver dine medarbejdere de bedste betingelser. Når din medarbejder føler sig værdsat, er han eller hun mere villig til at give mere af sig selv. Og pludselig vil du opleve et miljø og en dynamik, hvor fællesskabet står i front for at hjælpe virksomheden fremad.

Find den rette metode til din virksomhed

Det er ikke muligt at generalisere, hvordan du skal motivere dine medarbejdere. Det afhænger i høj grad af din virksomhed. Og ikke mindst af, hvem dine medarbejdere er. Dog har flere forskere undersøgt, hvad det er, som sætter gang i motivationen hos medarbejdere.

Ifølge Herzbergs motivationsfaktorer er det følgende, som har betydning:

  • Jobbets indhold
  • Præstationsmuligheder
  • Ansvar og indflydelse
  • Anerkendelse
  • Personlige udviklingsmuligheder.

Derudover har de sociale forhold, fysiske forhold, arbejdstid og ikke mindst løn og frynsegoder en stor betydning. Om du mener, at dine medarbejdere bliver tilfredsstillet af firmagaver fra bach-promotion.dk eller oplevelser, er op til dig. Det kan især være oplevelser, som styrker engagementet og fællesskabet internt i virksomheden.

Sådan kommer du bedst i gang

Når du skal finde ud af, hvad det er, som tilfredsstiller dine medarbejdere, skal du først fjerne de gamle vaner. Alle medarbejdere skal have et meningsfuldt arbejde. Og dårlige og ødelæggende politikker og strukturer skal væk. Tag dine medarbejdere med på råd, så du får den direkte kilde til ændringerne.

Derudover skal du overveje, hvordan den fremtidige arbejdskultur skal være. Og sikre, at lønningerne er konkurrencedygtige. Og snart er du på vej til en bedre virksomhedskultur.