Hvad er diamantskæring?

Har man ikke den store indsigt i håndværk, kan man være tilbøjelig til at lade tankerne flyve hen på en dyr nøje udført beskæring af diamanter, når man hører ordet diamantbeskæring. Det er dog ikke helt tilfældet, hvor der med diamantskæring ikke er tale om, hvad man skærer i, men derimod, hvad man skærer med. Der er nemlig tale om, at diamanten fungerer som redskab til at udføre skærings- og boringsarbejde i hårde materialer som beton, asfalt, granit, sten og fliser. Diamantskæring foregår dog ikke med ægte diamanter men derimod kunstigt fremstillede diamanter, hvilke lægges ind på værktøjet, der dermed får et meget hårdt skær, der kan skære gennem næsten alle typer materiale.

 

Hvorfor benytte sig af diamantskæring?

Diamantskæring er præcisionsarbejde, der først og fremmest kræver det rette værktøj, hvorfor det nærmest er umuligt selv at udføre. Da der netop er tale om et meget præcist stykke arbejde, er det at foretrække, at man kigger efter virksomheder med stor erfaring inden for området, skal man have udført en diamantskæring. Diamantskæring kan benyttes, hvis man eksempelvis skal have skåret åbninger ud til nye vinduer, døre/porte i eksisterende vægge og kan derudover også benyttes, når der skal skæres huller ud til nye ventilationskanaler i badeværelser eller udtag til skorstene ved opstilling af brændeovne.

.

Dét skal du kigge efter

Står du i en situation, hvor du skal have foretaget en diamantskæring og/eller diamantboring, er det selvfølgelig ikke helt uvæsentligt, hvem der skal foretage den. Der er rigtig mange forskellige muligheder, hvorfor man er nødt til at gøre sig nogle tanker inden. Her er nogle råd til, hvad du kan kigge efter hos de forskellige firmaer:

  • Erfaring; som nævnt er der tale om udførelsen af et meget præcist stykke arbejde, hvilket i den grad kræver erfaring.
  • God kundeservice; for at have tillid til, at det enkelte firma kan udføre et ordentligt stykke arbejde, skal der være en god kundeservice fra virksomhedens side af, så man kan føle sig tryg.
  • Udstyret i orden; det giver selvfølgelig lidt sig selv, at det skal være et firma, der råder over det rigtige udstyr
  • Fleksibilitet; det skal være et firma, der er fleksibel i både tilgang til tingene samt en geografisk fleksibilitet.

Har du brug for at få foretaget en diamantboring, kan du med fordel tjekke Trekantens Diamantskæring ud – læs mere klik her