Hvorfor hedder det en SEO tekst?

I dag florerer det populære begreb ”SEO tekst” hyppigt i onlineverden.

Men hvad gemmer der sig bag ordet og hvor anskaffer man sig såkaldte SEO tekster?

Hvad er SEO tekster?

Groft sagt er en SEO tekstforfatning en disciplin, hvor du skriver en tekst til hjemmesiden, der samtidig er optimeret til søgemaskinen – særligt Google, da denne søgemaskine er dominerende. Formålet er at optimere indholdet, så man opnår højest mulig placering på et bestemt søgeord, man vil findes på. Og selvom søgemaskinen tager mere end 200 faktorer i betragtning, når den udvælger hvilke sider, der skal placeres øverst i resultatoversigten, så er teksten et af de områder, hvor man klan påvirke maskinen mest.
Læs meget mere på Tekstzonen.dk

Da Google netop er en maskine, arbejder den ved at analyserer hjemmesiden – herunder også det skrevne indhold. Når du skriver din tekst, kan du derfor placere dit nøgleord strategisk i de såkaldte title og meta tags, i overskrifter og løbende i indholdet, hvor du kan benytte dit nøgleord i ren form, gradbøjet og dertil også anvende tilsvarende synonymer.

SEO teksten minder dog mest af alt om almindelig hjemmeside tekster, da den først og fremmest udformes til brugeren, men derudover er opstillet for at give søgemaskinen mest mulig forståelse for de ord, man ønsker at blive sammenkædet med. Det er dog vigtigt, at man altid skriver teksten med øje for brugeren. Så i stedet for at spekulere i, hvor mange gange et nøgleord skal optræde, bør man hellere spekulere i, om teksten nu også er informativ, relevant og tilbyder læseren værdi og større forståelse eller sikkerhed i forhold til den søgefrase, han har indtastet i søgemaskinen.

Alt med måde!

Med til SEO tekstens omdømme hører det desværre, at ”man bare skal gentage et bestemt ord igen og igen for at rangere højt”. MEN! Lad være med at gøre det.

Google lod sig muligvis overbevise for mange år tilbage, hvor man brugte denne manipulerende teknik. Men i dag er søgemaskinen meget smartere, og faktisk vil ethvert forsøg på at manipulere på den måde risikere i at ende med en straf, hvor man degraderes i søgeoversigten – eller helt udelukkes.

Derfor siger man, at nøgleord skal indgå naturligt i teksten, og altså ikke gentages hovedløst på baggrund af en forældet metode.

Så skriv din SEO tekst som en hvilken som helst anden tekst, men husk at inddrage dit nøgleord i title og mate tag, i overskriften og løbende i artiklen (på naturligvis vel at mærke), så har du faktisk skrevet en SEO tekst.