W3C og SEO

Hvis dit website har fejl i koderne kontra korrekt W3C opsætning, vi det opleve problemer med ranking i Google.

En påstand jeg møder gang på gang fra webdesignere, der ikke har sat sig id i SEO og rent faktisk undersøgt om det er korrekt.

Ophavet til påstanden hævder oftest at årsagen skulle være en sløses kodning med fejl, giver Google indtryk af generel sløsning og dermed er et tegn på lav kvalitet.

Der er ingen sammenhæng mellem W3C og ranking

Fra snart 6 år siden har Google udmeldt, at W3C standarden ikke indgår som et rankingsignal og de overhovedet ikke ser på om et website har fejl i koderne kontra W3C standarden.

-og det er der en ganske naturlig årsag til.

På verdensplan anvendes et hav af forskellige CMS til administration af website og de har stort set alle fejl på den ene eller anden facon.

Det vil betyde, at Google skulle vægte de forskellige fejl, men også crawle alle domæner mhb på fejl op imod en standard der er kontinuerligt skiftende -og i øvrigt en standard der ikke nødvendigvis er fordelagtigt sammensat kontra en søgemaskine.

Da det er et yderst teknisk nørdet område og en stor udfordring at behandle, har de derfor valgt 100% at se bort fra ”kodefejl” da det vil ramme uhensigtsmæssigt og ikke på nogen måde bidrage til en bedre søgeoplevelse i deres søgemaskine.

W3C korrekt kodning giver ikke bedre brugeroplevelse

Som udgangspunkt vil et korrekt kodet website ikke nødvendigvis bidrage med en bedre brugeroplevelse, da den primært er dannet af websitets content og dermed vil en vægtning ud fra W3C kunne nedprioriterer rigtig godt content.

Det er derfor et rankingsignal, der ikke vil kunne bidrage positivt til forbedring af søgeoplevelsen.

Du kan afprøve dit websites validering her: w3C validaton

Læs tips om SEO på og særligt SEO i Århus hos https://www.connect-media.dk/

Forklaring fra Google 2011

Forklaring fra Google 2015